Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Islandija pateko į pūgos gniaužtus: uždaryti pagrindiniai keliai, oro uostai

Islandija išgyvena didžiulį chaosą. Dėl nuo šeštadienio besitęsiančios didžiulės pūgos ir vėjo šalyje uždaryti pagrindiniai keliai, neveikia oro uostai, tad žmonės net negali palikti į stichijos gniaužtus patekusios šalies.
Pūga Islandijoje
Pūga Islandijoje / Nuotr. iš „Twitter“

Nuo šeštadienio Islandijoje iškrito labai daug sniego. Kalbama, kad tiek nebūta nuo 2008-ųjų. Tarnybos nespėja susitvarkyti su tokiu dideliu kiekiu sniego, be to siaučia pūga, pučia stiprus vėjas, todėl vos nuvalytos vietos vėl užpustomos.

Dėl to Islandijoje uždaryti visi tarpmiestiniai keliai. Gelbėtojai dirba kiaurą parą, kad ištrauktų iš automobilių juose įstrigusius žmones.

Įstrigusiems keleiviams Raudonasis kryžius pastatė paviljonus, kuriuose jie laukia, kada galės grįžti namo.

Pūga Islandijoje. Nuotr. iš „Twitter“
Pūga Islandijoje. Nuotr. iš „Twitter“

Šalies negalima palikti ir lėktuvu, nes dėl blogo oro uždaryti Islandijos oro uostai. Didžiausiame šalies Reikjaviko-Keflaviko oro uoste įstrigo tūkstančiai keliautojų. Išskristi negalintys žmonės skundžiasi, kad oro uoste jau leidžia antrą parą, gauna labai nedidelės vertės kuponus maistui ir gėrimams ir yra priversti miegoti ant grindų.

Keflaviko oro uoste keleiviams, kurie negali išskristi, teko patirti ir daugiau nemalonumų. Islandijos žiniasklaida rašo, kad oro uosto sistema sureagavo į klaidingą gaisro pavojų ir gausiai apipurškė vandeniu šiltai apsirengusius keleivius, kurie tuo metu laukė autobusų, kad būtų išgabenti į viešbučius.

Visos šalies gyventojai antradienį įspėti, kad blogos oro sąlygos tęsiasi.

Antradienį Islandijos šiaurės rytuose prognozuojamas 15-23 m/s, pietryčiuose - 20-28 m/s. vėjas. Taip pat bus ir sniego, ir lietaus. Oro temperatūra - nuo 0 iki 7 laipsnių. Prognozuojama, kad vėjas aprims naktį į trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas