Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanes išžaginę meksikiečiai – tikrieji sučiupti nusikaltėliai ar atpirkimo ožiai?

Meksikoje šeši vyrai prisipažino viename paplūdimio name išžaginę Ispanijos turistes. Šis nusikaltimas greit apskriejo visą pasaulį. Prokuratūra teigia sučiupusi įtariamuosius, tačiau kyla abejonių, ar prisipažinimai yra tikri, skelbia „Spiegel“.
Meksikos pareigūnas įvykio vietoje
Meksikos pareigūnas įvykio vietoje / AFP/Scanpix nuotr.

„Turime šešis įtariamuosius, kurie prisipažino. Galiu jus patikinti, kad šis atvejis išnagrinėtas“, – sakė prokuroras Murillo Karam. Jo teigimu, surinkta daugybė įrodymų ir įkalčių. 

Šeši ginkluoti vyrai Akapulko pakraštyje ispanų turistes išprievartavo vasario 4 dieną. Viskas vyko viename paplūdimio name. Jame tuo metu buvo dvylika Ispanijos turistų, šeši vyrai ir šešios moterys, taip pat ir viena meksikietė. Vyrai užpuolikų buvo surišti, o moterys – išprievartautos.

Valdžios institucijos pajuto spaudimą greitai surasti įtariamuosius. Akapulkas yra prašmatnus, aukštuomenės mėgstamas kurortas, tačiau vis dažniau tampa narkotikų kartelių mūšio arena. Turisčių išprievartavimas sukėlė sąmyšį ir stipriai pakenkė šios vietovės prestižui. Akapulko meras Luisas Waltonas bandė sumenkinti išpuolio reikšmę, teigdamas, kad prievartavimai gali įvykti visame pasaulyje. 

Kuomet vyrai buvo suimti, jų šeimų nariai pabrėžė, kad jie nekalti ir tėra atpirkimo ožiais. Net žmogaus teisių grupės suabejojo jų išpažintimis, kartais jie išgaunami naudojant prievartą ir smurtą. Gubernatorius Angelas Aguirre’as tikino, kad tyrimas atliktas profesionaliai:„Niekada neturime ketinimų surasti atpirkimo ožius ir įkalinti niekuo nekaltus žmones“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas