Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija atnaujina 18–65 metų žmonių skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina

Ispanijos sveikatos apsaugos ministrė pirmadienį pranešė, kad šalis atnaujins skiepijimą bendrovės „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19 ir kad šis preparatas bus prieinamas suaugusiesiems iki 65 metų amžiaus.
Carolina Darias
Carolina Darias / „Scanpix“ nuotr.

Ministrė Carolina Darias pridūrė, kad tarnybos svarstys galimybę skiepyti ir vyresnius žmones, naujiems tyrimams pirmadienį parodžius, kad „AstraZeneca“ preparatas suteikia patikimą apsaugą bet kokio amžiaus žmonėms.

Paskelbusi nekantriai laukto tyrimo rezultatus „AstraZeneca“ nurodė, kad jos preparatas 79 proc. veiksmingumu apsaugo nuo koronavirusinės infekcijos simptomų pasireiškimo – taip pat ir senyviems žmonėms. Iš tyrime dalyvavusių daugiau kaip 30 tūkst. savanorių nė vienas nebuvo hospitalizuotas dėl sunkios formos COVID-19.

C.Darias pridūrė, kad pareigūnams reikia laiko išanalizuoti šį tyrimą prieš suteikiant leidimą skiepyti „AstraZeneca“ vakcina platesnį asmenų ratą, jau kelias savaites to reikalaujant kai kurių regionų vyriausybėms ir gydytojams.

Ispanija, kaip ir daugelis Europos šalių, praeitą savaitę laikinai sustabdė skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, bet Europos farmacijos priežiūros tarnybos vėliau paskelbė, kad šis preparatas yra saugus ir kad akivaizdaus ryšio tarp jo ir kelių dešimčių retų kraujo krešulių susidarymo atvejų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai