Sportas gyvai

Ispanija dislokavo didžiausią tarptautinę karinę misiją prie Ukrainos sienų

Ispanija dislokavo karinį kontingentą Slovakijoje. Jam vadovaus tarptautinis batalionas, kuriame tarnaus Portugalijos, Čekijos, Slovakijos ir Slovėnijos kariai.
Karas Ukrainoje
Karas / Generalinio štabo nuotr.

Kaip rašo „ABC Espana“, šalies buvimas NATO rytiniame flange auga geometrine progresija. Ispanijos kontingentas pradėtas dislokuoti sausio mėnesį, šiuo metu Slovakijos bazėje yra net 784 kariai.

Kariai palaikys apie 300 kariuomenės technikos vienetų. Kalbama apie žvalgybines ir kovines transporto priemones „Centauro“ ir „Vamtac“ su įvairiomis ginkluotės sistemomis, haubicas, raketų „Mistral“ šaudymo pozicijas, kovos su dronais priemones ir kitą įrangą.

Be to, misijoje dalyvaus atakos sraigtasparnių padalinys, kurį sudarys trys sraigtasparniai „Tigre“ ir du NH-90. Dislokavimui vadovauja 29-ojo Isabel la Católica pulko vadas pulkininkas Andresas Gonzalezas Alvarado. Žurnalistai pažymi, kad šiuo metu tai yra didžiausias tarptautinis ginkluotųjų pajėgų dislokavimas.

Žiniasklaidos duomenimis, Lietuvoje vykusiame NATO viršūnių susitikime Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas įsipareigojo pasiųsti karinį kontingentą į Slovakiją.

ABC rašė, kad 2023 m. pabaigoje misiją sudarys 600 ispanų karių, tankai „Leopard“ ir sraigtasparniai. Jos tikslas – sustiprinti NATO buvimą rytiniame flange.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius