Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijoje per Maroko fermų darbuotojų autobuso avariją žuvo 1 žmogus, 25 sužeisti

Ispanijos pietuose anksti pirmadienį apvirtus autobusui, kuriuo važiavo Maroko sezoniniai darbininkai, vienas žmogus žuvo, o dar 25 buvo sužeisti, septyni iš jų – sunkiai, pranešė gelbėjimo tarnybos.
Maroko vėliava
Maroko vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Marokas

Į avariją, įvykusią prieš pat saulėtekį kelyje, esančiame maždaug už 50 km nuo pietvakarinio Andalūzijos miesto Huelvos, pateko autobusas, kuriuo važiavo 34 Maroko žemės ūkio darbininkai, pranešė pagalbos tarnyba 112.

„Viena moteris žuvo, dar 25 žmonės buvo sužeisti, iš jų septynių būklė labai sunki, apvirtus sezoninius darbininkus vežusiam autobusui“, – teigė 112 regiono vyriausybės interneto svetainėje.

Iš karto nebuvo aišku, kas sukėlė avariją regione, garsėjančiame didele žemės ūkio pramone, Andalūzijos regionui esant didžiausiam vaisių ir daržovių eksportuotojui Europoje.

Atskirame pareiškime CES skubios pagalbos tarnybų medikai teigė, kad „autobusu važiavo 34 darbuotojai; vienas iš jų žuvo per avariją, dar septyni buvo sunkiai sužeisti, o aštuoniolika – lengvai sužeisti“.

Prieš Gegužės pirmosios eitynes darbo ministrė Yolanda Diaz pareiškė „užuojautą ir gilią atjautą darbuotojams, patekusiems į šią labai sunkią nelaimę“.

Ispanija tradiciškai remiasi tūkstančiais sezoninių darbininkų iš užsienio, kurie renka vaisius, o Huelvos provincijoje šiuo metų laiku surenkama apie 90 proc. Europos braškių derliaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas