Ispanijoje sulaikyti keturi asmenys, įtariami pažeidę Rusijai skirtas sankcijas

Ispanijos valdžios institucijos antradienį pranešė sulaikiusios keturis asmenis, įtariamus organizavus sankcijas pažeidžiantį komercinį tinklą, po to, kai konfiskavo 13 tonų cheminių produktų, gabentų į Rusiją.
Jordi Boixareu / ZUMAPRESS.com
Jordi Boixareu / ZUMAPRESS.com

Tyrimas pradėtas 2022 metais po to, kai Vakarų šalys įvedė Rusijai daugybę sankcijų, kad neleistų jai įsigyti įrangos ir technologijų, reikalingų jos kare Ukrainoje.

Policijos ir muitinės pareigūnai konfiskavo cheminius produktus, rastus konteineryje Barselonos uoste, sakoma Ispanijos nacionalinės policijos pranešime.

Policijos atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad spalio 8 dieną Katalonijos regione buvo sulaikyti keturi įtariamieji, kurie stojo prieš tyrimą atliekantį teisėją.

Ispanijos institucijos, remdamosi pirminiais duomenimis, nustatė bendrovę, kuriai, kaip teigiama, vadovavo rusų kilmės piliečiai, sukūrę tinklą, skirtą neteisėtai tiekti cheminius produktus į Rusiją, sakoma pareiškime.

Policija pridūrė, kad įmonė siuntė prekes Maskvoje įsikūrusiai patronuojamajai bendrovei per kelias šešėlines įmones tokiose šalyse kaip Armėnija ar Kirgizija, o siuntos Rusiją pasiekdavo sausuma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito