Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 10 /15:23

Ispanijos pakrančių apsauga sako ieškanti Atlanto vandenyne dingusių 200 migrantų

Ispanijos pakrančių apsauga pirmadienį pranešė, kad pasiuntė lėktuvą ieškoti 200 migrantų, plaukusių laivu, dingusiu Atlanto vandenyne po to, kai išplaukė iš Senegalo pakrantės.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

„Salvamento Maritimo“ sakė, kad gelbėjimo lėktuvas, kurio bazė yra Kanarų salose, ieško laivo, išplaukusio iš Senegalo su maždaug 200 žmonių.

„Lėktuvu ieškome [laivo] labai didelėje teritorijoje į pietus nuo Gran Kanarijos ir Tenerifės, tačiau jo nerandame“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovė spaudai.

Ispanijos nevyriausybinės organizacijos „Caminando Fronteras“, padedančios nelaimės ištiktiems laivams, vadovė Helena Maleno patvirtino, kad birželio 27 dieną iš pietinio Kafuntino miesto išplaukė laivas, kuriame buvo apie 200 žmonių.

„Šeimos mums pranešė apie laivo dingimą, sakydamos, kad kelias dienas negavo jokių žinių“, – sakė ji garso žinutėje, nurodydama, kad NVO įspėjo Ispanijos ir Maroko valdžios institucijas.

Kelias per Atlantą yra labai pavojingas dėl stiprių srovių, o migrantai dažnai išplaukia perpildytomis, netinkamomis plaukioti valtimis.

Migrantų perplaukimų į Atlanto vandenyno archipelagą skaičius ėmė sparčiai augti 2019 metų pabaigoje po to, kai buvo sustiprintas patruliavimas palei pietinę Europos Viduržemio jūros pakrantę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas