Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos policija sulaikė „Islamo valstybei“ skirtą siuntinį

Ispanijos teisėsauga sulaikė siuntinį, kuriame buvo ir apie 20 000 vienetų karinių uniformų, skirtų „Islamo valstybei“ ir kitai Sirijoje veikiančiai teroristinei grupuotei „Jabhat al Nusra“, rašo „The Independent“.
Ispanijos policija sulaikė „Islamo valstybei“ skirtą krovinį
Ispanijos policija sulaikė „Islamo valstybei“ skirtą krovinį / „Twitter“ nuotr.

Ispanijos vidaus reikalų ministerijos teigimu, kaip padėvėtų drabužių siunta užmaskuotame krovinyje buvo ir kitų karinių aksesuarų. Siunta buvo sulaikyta po Valensijos muitinės patikros.

Pareigūnai teigė, kad siunta turėjo pasiekti ne tik Siriją, bet ir Iraką, kur dalį teritorijos vis dar valdo teroristinės grupuotės.

„Konteineriai buvo užmaskuoti kaip dėvėtų rūbų siuntos, kad nebūtų sukeltas muitinės įtarimas“, – skelbiama ministerijos pranešime. Skelbiama, kad siuntinys buvo siunčiamas ne iš Ispanijos, tačiau tiksli vieta neatskleidžiama.

Ispanijos policija taip pat sulaikė septynis asmenis, kurie įtariami prisidėję prie šio krovinio persiuntimo. Jie kaltinami paramos ir sprogmenų gamybai reikalingų daiktų siuntimu teroristinėms grupuotėms.

Pasak pareigūnų, penki iš sulaikytųjų buvo Ispanijos piliečiai, gimę, Jordanijoje, Sirijoje ir Maroke. Kiti du – Sirijos ir Maroko piliečiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito