Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išpuolis Tel Avive: į grupę turistų įsirėžė automobilis

Per įtariamą išpuolį Tel Avive, Izraelio komerciniame centre, žuvo mažiausiai vienas žmogus ir šeši buvo sužeisti. Pranešama, kad aukos buvo užsienio turistai.
Išpuolis Tel Avive
Išpuolis Tel Avive / „Scanpix“/AP nuotr.

Tikslus išpuolio pobūdis iš karto nebuvo aiškus, tačiau Užsienio reikalų ministerija jį pavadino „teroro išpuoliu“ – taip Izraelio pareigūnai vadina palestiniečių išpuolius, rašo „The Guardian“.

Policija pranešė, kad netoli populiaraus pajūrio parko automobilis įsirėžė į žmonių grupę ir apvirto. Izraelio gelbėjimo tarnyba pranešė, kad žuvo 30-metis vyras, o dar keturi žmonės gydomi dėl lengvų ir vidutinio sunkumo sužeidimų.

Policija sakė, kad nušovė automobilio vairuotoją.

Išpuolis įvykdytas padidėjus įtampai po Izraelio oro antskrydžių prieš palestiniečių kovotojų taikinius Libane ir Gazos Ruože, taip pat po šaudymo išpuolio okupuotame Vakarų Krante, per kurį žuvo dvi Didžiosios Britanijos pilietybę turinčios izraelietės. Tai įvyko po kurį laiką vykusio smurto ir neramumų jautriausioje Jeruzalės šventojoje vietoje – al Aksos mečetės komplekse senamiestyje.

Gazą valdanti „Hamas“ kovotojų grupuotė gyrė išpuolį Tel Avive kaip atsaką į Izraelio „nusikaltimus prieš al Aksos mečetę ir tikinčiuosius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas