Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išrengti iki apatinių: ieškodamas „Hamas“ smogikų, Izraelis vėl griebiasi desperatiškų priemonių

Paskutinėmis dienomis žiniasklaidoje ėmė cirkuliuoti naujas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Izraelio kariškiai stebi dešimtis iki apatinių išrengtų sulaikytų asmenų Gazos Ruože, kurie yra vedžiojami po stadioną, kaip manoma, virtusiu nauja masinio sulaikymo stovykla, skelbia leidinys „The Washington Post“.

Vaizdo įraše matyti, kaip sulaikyti vyrai sėdi aikštelėje, o aplink juos juda karinės transporto priemonės ir kareiviai. Kai kuriuose vaizdo įrašuose vyrai, stebint ginkluotiems Izraelio kariams, žygiuoja po lauką iškėlę rankas. Kituose penki asmenys, kuriems, atrodo, užrištos akys, sėdi surištomis rankomis už nugaros futbolo vartuose, o ant vartų skersinio kabo Izraelio vėliava.

VIDEO: Apnuoginti ir beginkliai: Gazos centre Izraelis įrengė masinio sulaikymo stovyklą

Vieta vaizdo įraše – Jarmūko stadionas Gazos mieste. Šią lokaciją patvirtino socialinės žiniasklaidos stebėsenos organizacija „Storyful“.

Izraelio gynybos pajėgų atstovas žiniasklaidos grupei „Sky News“ sakė, kad sulaiko ir apklausia asmenis, kurie įtariami dalyvavimu teroristinėje veikloje.

Teigiama, kad asmenys, kurie po patikrinimo nustatomi kaip neįsitraukę į tokią veiklą, yra paleidžiami.

„Su sulaikytais asmenimis elgiamasi pagal tarptautinę teisę. Dažnai įtariamiesiems terorizmu tenka atiduoti savo drabužius, kad būtų galima juos apieškoti ir įsitikinti, ar jie neslepia sprogstamųjų liemenių ar kitų ginklų“, – komentavo kariuomenės atstovas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad drabužiai sulaikytiesiems iš karto negrąžinami dėl įtarimo, kad juose gali būti slepiamos priemonės, kurios gali būti panaudotos priešiškais tikslais (pvz., peiliai).

„Sulaikytiesiems drabužiai grąžinami, kai tai įmanoma padaryti“.

Filmuota medžiaga atkartojo panašius vaizdus, kurie atskleidžia Izraelio taktiką, jau sulaukusią visuotinio pasmerkimo.

Kai kurie ankstesniuose įrašuose matyti sulaikyti vyrai greitai buvo identifikuoti kaip civiliai, neturintys akivaizdžių ryšių su „Hamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas