Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įstatymai visiems vienodi: Norvegijos premjerei išrašyta bauda už gimtadienio vakarienę per karantiną

Norvegijos vyriausybės vadovei Ernai Solberg skirta 20 tūkst. kronų (2 tūkst. eurų) dydžio bauda už tai, kad ji anksčiau šiais metais organizavo didelį šeimos susirinkimą, kuriuo paminėjo savo 60-ąjį gimtadienį.
Erna Solberg
Erna Solberg / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „Politico“, vakarienė vyko viename restorane Norvegijos slidinėjimo kurorte Jeile vasario 25 dieną, o joje dalyvavo 13 E.Solberg šeimos narių. Tuo metu kartu susirinkti buvo leidžiama tik 10 žmonių. Pati premjerė nevakarieniavo, nes turėjo lankytis ligoninėje.

„Net jei įstatymai visiems vienodi, ne visi yra lygūs, – penktadienį pareiškė policijos komisaras Ole Saeverudas. – Ponia Solberg yra svarbiausias šalies išrinktas atstovas ir koordinuoja vyriausybės sprendimus dėl pandemijos suvaldymo priemonių.“

Kovo mėnesį pati E.Solberg atsiprašė už tokį pažeidimą feisbuke. Premjerė pripažino, kad norvegai ant jos pyksta ir yra nusivylę.

„Atsiprašau, kad mano šeima ir aš nesilaikėme ribojimų dėl koronaviruso – to neturėjo būti. Žinoma, turėjome laikytis visų rekomendacijų, kaip aš prašiau jūsų daryti“, – įraše rašė E.Solberg.

„Ypač galvojų apie visus, kurie turėjo atšaukti įvykius, kurių jie laukė: gimtadienius su klasės draugais, šventes su draugais ar bet ką, kas jiems svarbu“, – pridėjo ministrė pirmininkė.

Policija, tiesa, netyrė dar vienos vakarienės, surengtos iškart kitą dieną. Tada su dar 13 šeimos narių savo nuomojamame bute bendravo ir pati E.Solberg. Visi jie susirinko kartu valgyti sušių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas