Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Istorija, verta filmo: prasiskolinęs indų darbininkas iškasė labai vertingą deimantą

Į skolas įklimpęs indų darbininkas Raju Goundas iš Madja Pradešo valstijos daugiau kaip dešimtmetį nuomojosi kasyklas Panos mieste, tikėdamasis rasti deimantų. BBC naujienų tarnyba skelbia, kad vyro likimas pasikeitė vos per vieną naktį.
Temos: 2 Indija deimantas

Spėjama, kad rastą 19,22 karato deimantą vyriausybės aukcione pavyks parduoti maždaug už 8 mln. rupijų (maždaug 88 tūkst. eurų).

Pana garsėja deimantų ištekliais, todėl žmonės dažnai iš vyriausybės nuomojasi pigias negilias kasyklas, kad galėtų skirti visą savo laiką brangakmenio medžioklei. Dažnai jie paieškoms naudoja paprastus įrankius bei įrangą.

Visi radiniai perduodami vyriausybinei deimantų tarnybai, kuri juos įvertina.

„Šias kasyklas galima išsinuomoti už maždaug 200-250 rupijų (2-3 eurų) mokestį tam tikram laikotarpiui“, – BBC sakė Anupamas Singhas, valstijos deimantų biuro pareigūnas.

VIDEO: Nepasidavęs dešimtmetį, indų darbininkas rado 88 tūkst. eurų vertės deimantą

2018 m. darbininkas iš Bundelkhando Panos kasykloje rado 15 mln. rupijų vertės deimantą. Tačiau tokie atradimai yra itin reti.

A.Singhas pasakojo, kad, nors daugelis žmonių yra radę mažesnių akmenų, R.Goundo radinys išsiskyrė savo dydžiu.

Staiga praturtėjęs darbininkas BBC pasakojo, kad jo tėvas maždaug prieš du mėnesius išsinuomojo kasyklą Krišnos Kaljanpur Patti kaime netoli Panos.

Pasak vyro, jo šeima kasyklas dažniausiai nuomojasi musonų sezono metu, kai tampa neįmanoma dirbti žemės ūkio ir akmens skaldos darbus.

„Esame labai neturtingi ir neturime jokio kito pajamų šaltinio. Todėl tai darome tikėdamiesi užsidirbti šiek tiek pinigų“, – atviravo jis.

R.Goundas pripažino, jog buvo girdėjęs istorijų apie žmones, kuriems pasisekė rasti deimantų, ir tikėjosi, kad ir jam vieną dieną pasiseks.

Pasak BBC, trečiadienio rytą jis nuvyko į vietą atlikti kasdienės užduoties – rankomis ieškoti brangakmenio.

„Tai varginantis darbas. Kasame duobę, ištraukiame dirvožemio ir uolienų gabalus, plauname juos sietelyje ir tada atsargiai sijojame tūkstančius išdžiūvusių mažyčių akmenėlių, ieškodami deimantų“, – pasakojo darbininkas.

Shutterstock nuotr./Deimantas
Shutterstock nuotr./Deimantas

Tą popietę visas tas sunkus darbas atsipirko.

„Persijojęs akmenis pamačiau kažką panašaus į stiklo gabalėlį. Pakėliau jį prie akių ir pamačiau silpną blizgesį. Tada supratau, kad radau deimantą“, – džiaugėsi jis.

Tada R.Goundas nunešė savo brangų radinį į vyriausybinę deimantų tarnybą, kur jis buvo įvertintas ir pasvertas.

A.Singhas žurnalistams nurodė, kad deimantas bus parduotas kitame vyriausybiniame aukcione ir kad R.Goundas gaus kompensaciją po to, kai bus išskaičiuotas vyriausybės honoraras ir mokesčiai.

Darbininkas pripažino, kad tikisi už gautus pinigus pastatyti geresnį namą savo šeimai ir netgi sumokėti už vaikų mokslą. Tačiau pirmiausia jis nori grąžinti 500 tūkst. rupijų skolą.

Jis sako nebijantis, kad žmonės sužinos apie deimantą, nes planuoja pinigus padalyti 19 kartu su juo gyvenančių giminaičių.

„Rytoj vėl eisiu į kasyklą ieškoti deimantų“, – pareiškė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus