Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įtakingas Malaizijos politikas Anwaras Ibrahimas užsitikrino parlamentaro mandatą

Kelerius pastaruosius metus už grotų praleidęs įtakingas Malaizijos politikas Anwaras Ibrahimas šeštadienį užtikrintai laimėjo mandatą papildomuose parlamento rinkimuose – ši pergalė atveria jam kelią grįžti į didžiąją politiką.
Anwaras Ibrahimas
Anwaras Ibrahimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Malaizija

Remiantis rinkimų komisijos paskelbtais rezultatais, jis surinko daugiau kaip 71 proc. visų balsų. Iš viso rinkimuose dalyvavo septyni kandidatai, tarp jų – buvęs Anwaro Ibrahimo padėjėjas, kuris kaltino buvusį viršininką sodomija. Dėl šių kaltinimų politikas 2014-aisias antrą kartą buvo pasiųstas už grotų.

Gegužę 70-metis Anwaras Ibrahimas sulaukė karaliaus malonės.

Jo paleidimas vainikavo dramatiškus pokyčius šalies politinėje arenoje po gegužę vykusių rinkimų, per kuriuos netikėtą pralaimėjimą patyrė korupcijos skandalų persekiojama valdančioji koalicija, pastaruosius šešis dešimtmečius stovėjusi prie šalies vairo.

Anwaras Ibrahimas anksčiau priklausė didžiausiai buvusios valdančiosios „Nacionalinio fronto“ (Barisan Nasional, BN) koalicijos partijai, o 1993-1998 metais užėmė vicepremjero postą. Jis buvo laikomas realiausiu tuo metu vyriausybei vadovavusio Mahathiro Mohamado politiniu įpėdiniu, tačiau kilus nesutarimams premjeras jį atleido, o 1999 metų balandį jis buvo įkalintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas