Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos anarchistų grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl išpuolio prieš branduolinės energetikos įmonės vadovą

Viena Italijos anarchistų grupuotė, kaip įtariama, siuntinėdavusi pašto siuntas su paslėptais sprogstamaisiais užtaisais, penktadienį prisiėmė atsakomybę dėl anksčiau šią savaitę įvykdyto išpuolio, per kurį buvo pašautas šalies branduolinės energetikos įmonės vadovas.
Italijos vėliava
Italijos vėliava / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Neformaliajai anarchistų federacijai (FAI), kuri palaiko ryšius su Graikijos radikaliųjų anarchistų judėjimu, priklausanti vadinamoji Olgos kuopelė atsakomybę už šią ataką prisiėmė laiške, kurį gavo dienraščio „Corriere della Serra“ biuras Milane.

„Padarėme šlubiu Roberto Adinolfi – vieną iš didžiųjų ir skaitlingųjų branduolinės energetikos raganių“, – sakoma grupuotės laiške, kuris buvo išsiųstas iš Italijos šiaurės vakarinio miesto Genujos, kur pirmadienį buvo įvykdytas šis išpuolis.

R.Adinolfi buvo pašautas į koją, kai išeidinėjo iš savo namų.

FAI laiške cituojamas vienas R.Adinolfi pranešimas, kuriame jis matomai stengėsi nesureikšminti Japonijoje įvykusios Fukušimos atominės jėgainės katastrofos padarinių aplinkai.

Pernai gruodį FAI prisiėmė atsakomybę už bombą, pasiųstą paštu Italijos mokesčių agentūros „Equitalia“ generaliniam direktoriui. Šis užtaisas sprogo ir sužalojo pareigūnui veidą bei rankas, o ši ataka buvo viena iš kelių panašių, surengtų per pastarąjį dešimtmetį.

59 metų R.Adinolfi vadovauja bendrovei „Ansaldo Nucleare“ – pramonės milžinės „Finmeccancia“ dukterinei įmonei, kuri specializuojasi atominių reaktorių gamyboje, branduolinių jėgainių uždarymo darbuose ir radioaktyvių atliekų tvarkyme.

„Sužalodami Adinolfi siūlome pradėti kovą prieš „Finmeccanica“ – žudikų dalinį“, – sakoma FAI laiške.

Ten pat nurodoma, kad gali būti įvykdytos iš viso aštuonios panašios atakos – tiek pat, kiek Graikijoje laikoma kalinių „anarchistų“.

Atsakomybę prisiėmusios kuopelės pavadinimas galimai susijęs su Olga Ekonomidu – vienos anarchistų grupuotės nare, kuri buvo suimta Graikijoje anksčiau šiais metais.

R.Adinolfi buvo sekamas ginkluoto užpuoliko, kuris peršovė kelį „Ansaldo Nucleare“ vadovui, kai šis išėjo iš savo namų. Užpuolikas po šios atakos pabėgo motociklu.

Tyrėjai tuojau po šios atakos nurodė siejantys ją su anarchistais, tačiau taip pat aiškinosi, ar ją galėjo įvykdyti ultrakairiųjų ekstremistų grupuotė „Raudonosios brigados“, surengusi panašių išpuolių praeito amžiaus 8-ame ir 9-ame dešimtmetyje.

R.Adinolfi buvo paleistas iš ligoninės penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento