Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italijos Senatas pritarė naujai populistų vyriausybei 

Italijos ministras pirmininkas antradienį laimėjo pirmąjį iš dviejų jo vyriausybei patvirtinti reikalingų balsavimų, prieš kurį savo kalboje paragino įvesti „privalomą“ prieglobsčio prašytojų paskirstymą po Europos Sąjungos šalis ir peržiūrėti sankcijas Rusijai.    
Giuseppe Conte – naujasis Italijos premjeras
Giuseppe Conte – naujasis Italijos premjeras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kraštutinių dešiniųjų „Šiaurės lygos“ ir prieš isteblišmentą nusistačiusio Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S) koalicinę vyriausybę palaikė 171 senatorius, prieš balsavo 117, o 25 susilaikė.

Trečiadienį koalicija sieks galutinio patvirtinimo per balsavimą Deputatų Rūmuose, kur taip pat turi daugumą.

Politikos naujoko Giuseppe Conte vadovaujama populistų vyriausybė buvo prisaikdinta penktadienį, po beveik tris mėnesius trukusios politinės suirutės, privertusios sunerimti ES pareigūnus ir išgąsdinusios finansų rinkas.

Prieš balsavimą kreipdamasis į Senatą G.Conte akcentavo kelias svarbiausias koalicijos programos nuostatas, įskaitant griežtą migracijos politiką, griežto taupymo atsisakymą ir planus imtis žingsnių pagerinti santykius su Maskva.

53 metų premjeras taip pat pakartojo, kad jo vyriausybė palaiko šalies narystę Europos Sąjungoje, bei teisino jai klijuojamą „prieš isteblišmentą nusistačiusių populistų“ etiketę.

„Jei populizmas yra valdančiosios klasės požiūris, kai atsižvelgiama į žmonių poreikius, ir prieš isteblišmentą nukreiptos priemonės, skirtos sukurti naują sistemą, panaikinančią senas privilegijas... tuomet šią vyriausybę palaikančios politinės jėgos vertos tokių etikečių“, – sakė G.Conte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas