Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 23

Italijos vyriausybės staigmena: ko tikėtis iš jos gelbėtojo Silvio Berlusconi?

Italijos dešiniųjų koalicijos kampanijai besibaigiant, prieš jos pergalę praėjusį mėnesį vykusiuose rinkimuose, milijardierius magnatas Silvio Berlusconi, kurio vaškiniame veide švytėjo šypsena, atsistojo scenos viduryje, o iš abiejų pusių jį, tiesiogine to žodžio prasme, rėmė jo partneriai – Giorgia Meloni ir Matteo Salvini, kuris, pakėlęs S.Berlusconi ranką, pamojavo ja virš galvos.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „The New York Times“/GIANNI CIPRIANO nuotr.

Tas vaizdelis galėjo labiau priminti sceną iš komiško filmo nei šiuolaikinį triumviratą.

Tačiau ši trijulė dabar sudarys dešiniausią Italijos vyriausybę nuo B.Musolinio laikų, o 86 metų amžiaus S.Berlusconi, kurio populiarumas mažėja, bus trapi jos šerdis.

Beveik prieš 30 metų S.Berlusconi atvedė mažas, marginalines savo partnerių partijas į vieną iš savo vyriausybių ir išvedė jas į plačiąją Italijos politiką.

Tačiau šiandien G.Meloni, „Italijos brolių“ – partijos, kilusios iš praėjusio šimtmečio Italijos eksperimento su fašizmu nuolaužų – lyderė tapo šalies ministre pirmininke.

Taigi dabar kyla klausimas – ar senstantis centro dešinės lyderis gali įvykdyti savo pažadą veikti kaip nuosaiki, proeuropietiška jėga naujojoje Italijos vyriausybėje, ar jis vis dėlto jau nebevaldo savo pradėtos politikos, kuri vėl pavertė Italiją, fašizmo gimtinę, kraštutinių dešiniųjų bandymų poligonu Europoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas