Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 16 /19:28

Įtariamasis pasikėsinimo į D.Trumpą byloje apkaltintas ginklų nusikaltimais

Vyras, įtariamas bandymu nužudyti buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą, pirmadienį buvo apkaltintas su ginklais susijusiais federaliniais nusikaltimais.
Įtariamas bandymas nužudyti Donald Trump. / CHANDAN KHANNA / AFP
Įtariamas bandymas nužudyti Donald Trump. / CHANDAN KHANNA / AFP

58 metų Ryanas Wesley Routhas buvo apkaltintas šaunamojo ginklo laikymu kaip nuteistas nusikaltėlis ir šaunamojo ginklo su sunaikintu serijos numeriu laikymu.

Tikimasi, kad R.W.Routhui, kuris buvo sulaikytas sekmadienį po įtariamo nepavykusio bandymo nušauti buvusį prezidentą jo golfo aikštyne Vest Palm Biče, vėliau bus pateikti papildomi kaltinimai.

Per teismo posėdį įtariamasis atrodė ramus, į kelis Floridos pietinės apygardos apylinkės teisėjo Ryono McCabe'o klausimus ramiai atsakė „taip“.

R.W.Routhas buvo sulaikytas sekmadienį po to, kai JAV Slaptosios tarnybos agentas pastebėjo šautuvo vamzdį, išlindusį iš krūmų D.Trumpo golfo aikštyne.

Policija teigė, kad jis iš įvykio vietos pabėgo automobiliu ir netrukus buvo sulaikytas.

Šerifas Ricas Bradshaw nurodė, kad policija įvykio vietoje rado „AK-47“ tipo šautuvą su optiniu taikikliu, dvi kuprines ir „GoPro“ kamerą.

Pranešama, kad R.W.Routhas yra savarankiškai dirbantis pigaus būsto statytojas Havajuose, o jo teistumo įrašų istorija tęsiasi jau kelis dešimtmečius.

Pasak JAV žiniasklaidos, socialiniuose tinkluose jis reguliariai skelbė pranešimus apie politiką ir aktualijas, įskaitant D.Trumpo kritiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas