Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 11

Įvardijo, kiek metrų Ukrainos teritorijos verta vieno Rusijos kario gyvybė

Nuslūgus Ukrainos reido į Kursko sritį entuziazmui, vėl ėmė dominuoti pagrindinis Rusijos puolimas palei fronto liniją. Ukrainos kariai traukiasi spaudžiami lėto Rusijos kariuomenės veržimosi Donbase, kur ji turi didelę skaičiaus ir ugnies galios persvarą.
Rusijos karys
Rusijos karys / „IMAGO“/„Scanpix“

Kaip rašo žurnalas „The Economist“, remdamasis Ukrainos šaltiniais, Ukrainos pajėgos pasitraukė iš Vuhledaro, o Torecko sektoriuje kovos tęsiasi, tačiau kol kas neužfiksuota jokių reikšmingų laimėjimų.

Nepaisant to, Rusijai dar nepavyko užimti tokių svarbių miestų kaip Časiv Jaras ir Pokrovskas. Pastarasis tebėra svarbus Ukrainos logistikos centras, tačiau Rusijos kariai, dėl jo kovodami, įstrigo. Visą rugpjūtį daug kalbėta apie neišvengiamą Pokrovsko žlugimą, tačiau Rusijos puolimas sulėtėjo ir per pastarąsias tris savaites jos pajėgoms nepavyko pasiekti jokių reikšmingų teritorinių laimėjimų.

Pasak buvusio Vokietijos gynybos pareigūno Nico Lange'o, Rusija neturi pakankamai pajėgų pradėti plataus masto puolimą prieš Pokrovską, nors jos artilerija ir yra arti miesto. Pokrovsko užėmimas leistų Rusijai tęsti puolimą į centrinę Ukrainą ir sutrikdyti logistiką pietiniame Donbase.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas