Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio atstovas: B. Netanyahu J. Bideno planą dėl paliaubų Gazoje laiko daliniu

Izraelio vyriausybės atstovas pirmadienį pareiškė, kad premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pateiktą planą susitarimui dėl Gazos Ruože laikomų įkaitų paleidimo laiko daliniu.
Houthi sekėjai paradoje Sanaoje. / KHALED ABDULLAH / REUTERS
Houthi sekėjai paradoje Sanaoje. / KHALED ABDULLAH / REUTERS

„Prezidento Bideno pateiktas planas yra dalinis“, – Davidas Menceris (Deividas Menseris) citavo B. Netanyahu žodžius ir pridūrė, kad karo veiksmai bus sustabdyti dėl įkaitų grąžinimo, o po to bus tariamasi, kaip pasiekti karo tikslą – sunaikinti islamistų judėjimą „Hamas“.

„Teiginiai, kad mes sutikome nutraukti ugnį nesilaikant mūsų sąlygų, yra neteisingi“, – B. Netanyahu buvo cituojamas atskirame pareiškime, kurį paskelbė jo biuras.

Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai užpuolė Izraelį. Per šį išpuolį, Izraelio duomenimis, buvo nužudyta 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad per beveik aštuonis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 36 479 žmonės.

Per ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė 252 įkaitus, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 37 Izraelio kariuomenės laikomus žuvusiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas