Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio gynybos ministras: TBT prokuroro prašymas dėl arešto orderio yra niekinis

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas antradienį Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) prokuroro prašymą išduoti jo ir ministro pirmininko Benjamino Netanyahu arešto orderius pavadino niekiniais.
Austino ir Izraelio gynybos ministrų susitikimas Pentagono. / ANNA MONEYMAKER / Getty Images via AFP
Austino ir Izraelio gynybos ministrų susitikimas Pentagono. / ANNA MONEYMAKER / Getty Images via AFP

„TBT prokuroro Karimo Khano mėginimas pakeisti padėtį nebus sėkmingas – jo nubrėžta paralelė tarp teroristinės organizacijos „Hamas“ ir Izraelio valstybės yra niekinga“, – išplatintame pareiškime nurodė ministras.

K.Khanas pirmadienį pareiškė siekiantis, kad būtų išduoti palestiniečių grupuotės „Hamas“ bei Izraelio vadovų, įskaitant žydų valstybės ministrą pirmininką, arešto orderiai.

K.Khano nuomone, B.Netanyahu, jo gynybos ministras ir trys „Hamas“ lyderiai – Yehya Sinwaras, Mohammedas Deifas bei Ismailas Haniyeh – yra atsakingi už karo žiaurumus ir nusikaltimus žmoniškumui Gazos Ruože bei Izraelyje.

Jis pridūrė, kad Izraelis įvykdė nusikaltimų žmoniškumui, ir kaltino šalį „plataus masto sistemingu puolimu prieš palestiniečius civilius gyventojus“.

K.Khanas taip pat teigė, kad „Hamas“ lyderiams „tenka baudžiamoji atsakomybė“ už veiksmus, įvykdytus per spalio 7 dienos išpuolį.

Izraelio ir palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ karas kilo po jos kovotojų spalio 7-osios išpuolio Izraelio pietuose, kai žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių gyventojų, rodo oficialūs duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 124, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 37 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo daugiau kaip 35,5 tūkst. žmonių, daugiausia moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas