Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio kariams traukiantis iš Džanino, šalies pajėgos surengė antskrydžius Gazos Ruože

Izraelis, atsakydamas į iš Gazos Ruožo paleistas raketas, trečiadienį surengė į šį pakrantės anklavą nukreiptus antskrydžius.
Gazos Ruožas
Gazos Ruožas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai įvyko šalies kariuomenei pradėjus išvedinėti savo pajėgas iš okupuotame Vakarų Krante esančio Džanino, kur dvi dienas truko didelės operacijos.

Per Džanino pabėgėlių stovyklos šturmą, kurį anksti pirmadienį pradėjo Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu griežtosios dešinės vyriausybė, žuvo dvylika palestiniečių ir Izraelio karys.

Per šį reidą – didžiausią per daugelį metų Izraelio karinę operaciją Vakarų krante – buvo pasitelkta šimtai karių, dronai ir kariuomenės buldozeriai, išrausę gatves.

Tuo tarpu per antradienį įvykusį išpuolį Tel Avive, kurio metu užpuolikas automobiliu rėžėsi žmones, o tada puolė juos peiliu, buvo sužeisti mažiausiai septyni žmonės. Įtariamas užpuolikas nušautas.

Per didelio masto Izraelio kariuomenės puolimą Džanino stovykloje iki šiol žuvo 12 palestiniečių, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad vėlai antradienį per operaciją taip pat buvo nušautas Izraelio karys.

Anksti trečiadienį žydų valstybės pajėgos pareiškė numušusios penkias iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją paleistas raketas ir surengusios atsakomuosius oro smūgius.

Vienas palestiniečių saugumo šaltinis teigė, kad ataka buvo įvykdyta prieš šios teritorijos šiaurėje esantį kovotojų grupuotės „Hamas“ karinį objektą, tačiau žmonės nenukentėjo.

Vėlų antradienį Izraelio kariuomenės atstovas nurodė, kad kariai pradėjo trauktis iš Džanino stovyklos.

Per apgultį kariuomenė teigė aptikusi kovotojų slėptuves, ginklų sandėlius ir požeminę šachtą, kurioje buvo laikomi sprogmenys.

„Per pastaruosius penkerius metus tai baisiausias reidas“, – sakė ligoninės morgo slaugytojas Qasemas Benighaderis.

Izraelio kariuomenė teigė, kad jos pajėgos Džanine išardė šešis su sprogmenų gamyba susijusius objektus ir tris operatyvines patalpas bei konfiskavo didelį kiekį ginklų.

„Ginklai buvo laikomi slėptuvėse, mečetėje, civilinėse teritorijose įrengtose duobėse, operatyvinėse patalpose ir transporto priemonėse“, – sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas