Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio kariuomenė išleido naujų evakuacijos įsakymų pietinei Gazos Ruožo daliai

Izraelio kariuomenė šeštadienį išleido naujų evakuacijos įsakymų Gazos Ruožo pietuose esančio Kan Juniso gyventojams, paėmusi penkių izraeliečių palaikus ir įspėjusi dėl naujų operacijų.
BASHAR TALEB / AFP
BASHAR TALEB / AFP

Jungtinės Tautos nurodo, jog kariuomenei pirmadienį pradėjus operaciją šiame rajone, nuo įnirtingų kovų Kan Junise jau pabėgo daugiau kaip 180 tūkst. palestiniečių.

Nurodymai evakuotis ir suintensyvėję kovos veiksmai reikšmingai destabilizavo pagalbos operacijas, sakė JT.

Izraeliui įspėjus, kad jo pajėgos „visa jėga veiks“ Kan Juniso rajone, įskaitant teritoriją, anksčiau vadintą saugia humanitarine zona, palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį paskelbė, kad per Izraelio operaciją Kan Junise žuvo 70 ir buvo sužeista dar daugiau kaip 200 žmonių.

Kariuomenė tuo metu sakė, kad stabdys raketų leidimą iš šio rajono į Izraelį. Intensyvios kovos Kan Juniso rajone vyko ir šių metų pradžioje.

Trečiadienį kariuomenė pranešė įvykdžiusi gelbėjimo operaciją Kan Junise ir paėmusi penkių izraeliečių palaikus. Pranešime sakoma, kad šie izraeliečiai buvo nužudyti per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Pietų Izraelyje ir kad jų palaikai buvo paimti į Gazos Ruožą.

Šeštadienį kariuomenė evakuacijos įsakyme nurodė, kad gyventojai turi laikinai pasitraukti iš dar kelių Kan Juniso dalių į netoliese esančią Mavasio humanitarinę zoną.

Liudininkai ir gelbėtojai sakė, kad penktadienį Kan Juniso rytuose tęsėsi intensyvūs mūšiai. Miesto Nassero (Nasero) ligoninės medikai pranešė, kad iš įvairių regiono vietų buvo atvežta mažiausiai 16 žuvusiųjų.

Karas kilo po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 197 žmonės, daugiausia civiliai.

Be to, „Hamas“ kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 111 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 39, kaip teigia kariuomenė, žuvusius įkaitus.

Remiantis Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo mažiausiai 39 175 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus