Sportas gyvai

Izraelio kariuomenė: patvirtinti operatyviniai puolimo Libane planai 

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad buvo patvirtinti operatyviniai puolimo Libane planai, žydų valstybei kone kasdien pasienyje susišaudant su Irano remiamu libaniečių „Hezbollah“ judėjimu. 
CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA
CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Aukšto rango kariuomenės pareigūnai sutikime Šiaurės vadavietėje bendrai įvertino padėtį ir patvirtino operatyvinius puolimo Libane planus, teigiama kariuomenės išplatintame pranešime. 

„Buvo priimti sprendimai dėl tolesnio karių pasiruošimo didinimo“, – priduriama pranešime. 

Spalio pradžioje įsiplieskus karui Gazos Ruože, Izraelis ir palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien susišaudo pasienyje.

Anksčiau antradienį Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Israelis Kacas) pareiškė, kad „Hezbollah“ judėjimas būtų sunaikintas, jeigu kiltų totalinis karas.

„Esame labai arti momento, kai nuspręsime pakeisti žaidimo prieš „Hezbollah“ ir Libaną taisykles. Totalinio karo metu „Hezbollah“ bus sunaikinta, o Libanui bus smogtas skaudus smūgis“, – sakė I. Katzas. Ministro žodžiai cituojami jo biuro pranešime.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) anksčiau šį mėnesį nurodė, kad kariuomenė yra pasirengusi intensyviai operacijai Libane, jei to prireiktų. Jis taip pat pažadėjo atkurti saugumą Izraelio šiauriniame pasienyje. 

JAV specialusis pasiuntinys Amosas Hochsteinas (Eimosas Hoksteinas) pirmadienį surengė derybas su Izraelio vadovais, o antradienį išvyko į Libaną, siekdamas skubios deeskalacijos prie Izraelio ir Libano sienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius