Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariuomenė: per smūgį Vakarų Krante nukautas svarbus palestiniečių kovotojas

Izraelio kariuomenė pranešė, kad anksti trečiadienį per oro smūgį okupuotame Vakarų Krante nukovė aukšto rango palestiniečių kovotoją ir užkirto kelią, kaip teigiama, teroristiniam išpuoliui, kurį jis planavo.
Omar Ashtawy  apaimages/SIPA / Omar Ashtawy  apaimages/SIPA
Omar Ashtawy apaimages/SIPA / Omar Ashtawy apaimages/SIPA
Temos: 1 Vakarų Krantas

Nurodoma, kad Ahmedas Abdullah Abu Shalalas (Ahmedas Abdula Abu Šalalas) buvo atsakingas už keletą teroristinių išpuolių per pastaruosius metus, įskaitant vieną aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Jis buvo nukautas per tikslinį oro smūgį, sakoma kariuomenės pranešime, kuriame buvo pateikta nuoroda į vaizdo įrašą, rodantį smūgį transporto priemonei.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija Ramaloje pranešė, kad į Nabluso ligoninę atvežtas „neatpažinto kankinio, kurį okupacija (Izraelis) nužudė sprogdindama automobilį“, kūnas.

Kariuomenė teigė, kad A. A. Abu Shalalas buvo nužudytas gavus žvalgybos informacijos apie jo grupės ketinimus įvykdyti teroristinį išpuolį.

Priduriama, kad jis buvo atsakingas už praėjusių metų balandį įvykdytą šaudymą Jeruzalės rytuose, per kurį buvo sužeisti du gyventojai. Pasak kariškių, A. A. Abu Shalalas taip pat buvo atsakingas už spalį įvykdytą bombos išpuolį prieš Izraelio karius, per kurį vienas karys buvo sužeistas. Kariuomenė nenurodė, kur buvo atakuoti kariai.

„Vadovaujant Abdullah, teroristų infrastruktūra Balatos (pabėgėlių) stovykloje Nabluse buvo finansuojama ir vadovaujama iš Irano šaltinių“, – sakoma kariuomenės prareiškime.

Spalio 7 dieną prasidėjus Izraelio ir „Hamas“ karui Gazos Ruože, Vakarų Krante smurtas pasiekė tokį lygį, kokio nebuvo nuo antrosios palestiniečių intifados (sukilimo) 2000–2005 metais.

Izraelio kariuomenės reidai ir naujakurių išpuoliai šioje teritorijoje nusinešė apie 350 žmonių gyvybių, praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi abiejų pusių šaltiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas