Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio kariuomenė rado dar vieno įkaito kūną

Izraelio kariuomenė šeštadienį paskelbė, kad Gazos Ruože rado dar vieno įkaito kūną, praėjus vienai dienai po to, kai pranešė, kad iš apgultos teritorijos atgavo dar trijų įkaitų palaikus.
Nužudyti įkaitai
Nužudyti įkaitai / Kadras iš vaizdo įrašo

Įkaitas identifikuotas kaip Ronas Benjaminas, kuris buvo nužudytas spalio 7 d. Mefalsimo sankryžoje per „Hamas“ išpuolį, spaudos konferencijoje sakė Izraelio gynybos pajėgų (IDF) atstovas kontradmirolas Danielis Hagari. Benjamino kūną pagrobė „Hamas“ ir nugabeno į Gazą, pridūrė jis.

Izraelio kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari
Izraelio kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari

Trys ankstesni įkaitai buvo identifikuoti kaip Shani Louk, Amit Bouskila ir Itshak Gelernter, penktadienį spaudos konferencijoje Tel Avive sakė D.Hagari. Visi trys įkaitai buvo paimti spalio 7 d. ir buvo nužudyti bėgdami iš „Nova“ muzikos festivalio, o jų kūnai nugabenti į Gazą, sakė IDF.

„Jie šventė gyvenimą Nova muzikos festivalyje ir buvo nužudyti „Hamas“, – sakė jis.

Valdžios institucijos atpažino kūnus ir apie tai informavo jų šeimas, sakė D.Hagari, pridurdamas, kad kūnai buvo perduoti medikams teismo medicinos ekspertizei atlikti.

Spaudos konferencijoje D.Hagari neatskleidė, kur buvo rasti kūnai. Jis sakė, kad kūnai buvo rasti per bendrą IDF ir „Shin Bet“ operaciją.

CNN analitikas ir „Axios“ žurnalistas Barakas Ravidas, remdamasis IDF atstovu spaudai, pranešė, kad kūnai rasti tunelyje Gazoje.

Vienos iš rastųjų tėvas, taip pat sakė Izraelio žiniasklaidai, kad jo dukters kūnas buvo labai gerai išsilaikęs, nes buvo laikomas „giliame ir labai šaltame tunelyje“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu penktadienį savo sielvartą išreiškė įraše X. „Širdis plyšta dėl didelės netekties. Mano žmona Sara ir aš liūdime kartu su šeimomis. Šią sielvarto valandą visos mūsų širdys su jomis“, – sakė jis.

„AFP“/„Scanpix“/Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu
„AFP“/„Scanpix“/Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu

„Mes sugrąžinsime visus įkaitus – ir žuvusius, ir gyvus. Sveikinu mūsų drąsias pajėgas, kurios ryžtingais veiksmais grąžino mūsų sūnus ir dukteris namo“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas