Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 15 /13:40

Izraelio kariuomenė: raketa iš Jemeno nukrito centrinėje Izraelio dalyje

Izraelio kariuomenė pranešė, kad sekmadienį iš Jemeno paleista raketa perskrido centrinę Izraelio dalį ir „nukrito atviroje teritorijoje“.
Pasaulio naujienos - 2024-ųjų balandžio 14 d. / Jamal Awad / ZUMAPRESS.com
Pasaulio naujienos - 2024-ųjų balandžio 14 d. / Jamal Awad / ZUMAPRESS.com

Pareiškime teigiama, kad „buvo nustatyta, jog „iš rytų į centrinę Izraelio dalį įskriejo „žemė-oras“ raketa ir nukrito atviroje teritorijoje. Pranešimų apie sužeistuosius negauta.“

„Raketa buvo paleista iš Jemeno“, – priduriama vėlesniame pareiškime, išsiųstame prieš pat 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. 

Ji teigė, kad sprogimai, „girdimi pastarosiomis minutėmis“, buvo iš priešlėktuvinės gynybos perėmėjų.

„Perėmimo rezultatai tikrinami“, – teigė kariuomenė.

Husių sukilėliai prisiėmė atsakomybę už raketų ataką centrinėje Izraelio dalyje, praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelio kariuomenė pranešė, kad raketa nukrito į atvirą teritoriją.

Sukilėliai „taikėsi į priešo Izraelio karinę poziciją Jafos vietovėje“ naudodami „balistinę raketą, kuriai pavyko pasiekti taikinį“, filmuotame pareiškime teigė husių atstovas Yahya Sinwaras (Jahja Sinvaras), pridūręs, kad „priešo gynybai nepavyko jos perimti“.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį įspėjo Jemeno husių sukilėlius dėl atsakomųjų veiksmų po to, kai jie prisiėmė atsakomybę už raketų ataką Izraelio centrinėje dalyje.

„Šį rytą husiai iš Jemeno į mūsų teritoriją paleido raketą „žemė-oras“. Jie jau turėjo žinoti, kad už bet kokį mėginimą mums pakenkti mokame didelę kainą“, – vyriausybės posėdžio pradžioje pareiškė B. Netanyahu , teigiama jo biuro pranešime.

Irano remiami Jemeno husių sukilėliai teigia, kad išpuolius prieš Izraelį ir jo tariamus interesus vykdo solidarizuodamiesi su palestiniečiais Gazos Ruože, kur Izraelis kariauja su kovotojų grupuote „Hamas“. 

Husiai veikia kaip Irano remiama „pasipriešinimo ašies“ dalis, nukreipta prieš Izraelį. „Pasipriešinimo ašiai“ taip pat priklauso kovotojų grupuotės Irake, Sirijoje ir Libane.

Nuo lapkričio husiai vykdo vis daugiau išpuolių prieš, jų nuomone, su Izraeliu susijusią laivybą Adeno įlankoje ir Raudonojoje jūroje – pagrindiniame tarptautiniame vandens kelyje.

Liepą jie surengė drono ataką prieš Tel Avivą, per kurią žuvo Izraelio civilis.

Atsakydami į tai Izraelio karo lėktuvai bombardavo husių kontroliuojamą Jemeno Chudaidos uostamiestį ir, pasak sukilėlių, sunaikino didžiąją dalį uosto degalų saugyklų bei pražudė kelis žmones.

Tuo metu vienas sukilėlių pareigūnas pažadėjo į eskalaciją atsakyti eskalacija. 

Praėjusį mėnesį husių išplatintame pareiškime patvirtinama, kad „Jemeno atsakas tikrai bus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas