Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
18:04 /18:11

Izraelio kariuomenė sako Beirute nukovusi aukšto rango „Hezbollah“ vadą

Izraelio kariuomenė antradienį pareiškė, kad per smūgį Beirute nukovė vyriausiąjį „Hezbollah“ raketų ir raketų padalinio vadą Ibrahimą Mohammedą Kobeissi (Ibrahimą Mohamedą Kobeisį). 
Hassan Ammar / AP
Hassan Ammar / AP

„Oro pajėgų naikintuvai atakavo Dahiją Beirute ir likvidavo teroristinės organizacijos „Hezbollah“ raketų ir raketų padalinio vadą Ibrahimą Mohammedą Kobeissi“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Grupuotei artimas šaltinis anksčiau irgi sakė, kad per smūgį Libano sostinėje žuvo aukšto rango pareigūnas.

Libano sveikatos apsaugos ministerija anksčiau pranešė, kad per Izraelio smūgį „Hezbollah“ tvirtovei pietinėje Beiruto dalyje žuvo šeši žmonės, o dar 15 buvo sužeisti.

Kaip anksčiau sakė saugumo šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, Izraelio smūgis buvo nukreiptas į du gyvenamojo pastato aukštus Gobeirio vietovėje.

Libano kovotojų grupuotei „Hezbollah“ priklausanti televizija „Al-Manar“ irgi pranešė apie antskrydį šiame priemiestyje, tačiau nepateikė jokių detalių.

Naujienų agentūros AFP fotografas, buvęs smūgio vietoje, sakė, kad sugriauti du pastato, esančio tankiai apgyvendintame gyvenamajame rajone, aukštai ir apgadinti netoliese stovėję automobiliai.

Pirmadienį Izraelis irgi pranešė, kad surengė „tikslinį smūgį“ Beirute.

„Hezbollah“ savo ruožtu sakė, kad jos aukšto rango vadas Ali Karake (Ali Karakė) yra gyvas ir persikėlė į saugią vietą. Artimas grupuotei šaltinis AFP anksčiau sakė, kad taikytasi būtent į jį.

Nuo praėjusių metų spalio, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, „Hezbollah“ ir jos aršus priešas Izraelis beveik kasdien apsikeičia ugnimi per sieną.

Tačiau pirmadienį Izraelis surengė niokojančius smūgius Libano pietuose ir rytuose, per kuriuos, libaniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 550 žmonių. Tai didžiausias aukų skaičius per vieną dieną nuo 2006-ųjų, kai „Hezbollah“ ir žydų valstybė buvo įsivėlę į niokojantį karą.

Atakos surengtos po koordinuotų ryšių įrenginių sprogimų praėjusią savaitę, kai žuvo 39 žmonės o dar tūkstančiai buvo sužeisti.

Po to penktadienį buvo surengtas mirtinas smūgis pietų Beirute, per jį žuvo svarbus „Hezbollah“ vadas Ibrahimas Aqilas (Ibrahimas Akilas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas