Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio kariuomenė teigia smogusi per 200 taikinių Gazos Ruože

Izraelio kariuomenė penktadienį pranešė, kad pasibaigus paliauboms, kuriomis buvo sustabdytos jos ir „Hamas“ kovos Gazos Ruože, ji smogė „daugiau kaip 200 teroristų taikinių“.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

„Per kelias pastarąsias valandas sausumos, oro ir jūrų pajėgos smogė teroristų taikiniams Gazos Ruožo šiaurėje ir pietuose, įskaitant Chan Junisą ir Rafachą“, – sakoma jos pareiškime.

„Hamas“ valdoma Gazos Ruožo Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad penktadienį teritorijoje per kelias valandas žuvo 109 žmonės, dar šimtai buvo sužeisti.

Kovos buvo sustabdytos lapkričio 24 dieną. Iš pradžių jos turėjo trukti keturias dienas, o vėliau, padedant Katarui ir kitam tarpininkui Egiptui, buvo pratęstos dar kelioms dienoms. Kovos atsinaujino penktadienio rytą.

Per savaitę trukusias paliaubas „Hamas“ ir kiti Gazos Ruožo kovotojai paleido daugiau kaip 100 įkaitų, kurių dauguma yra izraeliečiai, mainais į 240 palestiniečių paleidimą iš Izraelio kalėjimų.

Sudarius paliaubas į nuniokotą Gazos Ruožą taip pat buvo įvežta daugiau pagalbos.

Paliaubos sustabdė kovas, kurios prasidėjo spalio 7 dieną, kai „Hamas“ kovotojai prasiveržė pro militarizuotą Gazos ruožo sieną į Izraelį ir per netikėtą bei pasaulį šokiravusį išpuolį, Izraelio valdžios institucijų duomenimis, nužudė 1,2 tūkst. ir pagrobė apie 240 žmonių.

Atsakydama į tai žydų valstybė pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir Gazos Ruože pradėjo oro bei sausumos karinę kampaniją, per kurią, „Hamas“ teigimu, žuvo daugiau kaip 15 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas