Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:51 /16:31

Izraelio kariuomenės pareigūnas: rengiame atsaką į Irano ataką

Vienas Izraelio pareigūnas naujienų agentūrai AFP šeštadienį pareiškė, kad kariuomenė rengia atsaką į Irano raketų ugnį, kuri anksčiau šią savaitę buvo nukreipta į žydų valstybę.
JACK GUEZ / AFP
JACK GUEZ / AFP

„IDF (Izraelio kariuomenė) rengia atsaką į beprecedentį ir neteisėtą Irano išpuolį prieš Izraelio civilius gyventojus ir Izraelį“, – sakė su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs pareigūnas, neturintis leidimo viešai kalbėti šiuo klausimu.

Jis nedetalizavo atsako pobūdžio ar laiko.

Izraelio kairiosios pakraipos laikraštis „Haaretz“, cituodamas kariškius, pranešė, kad kariuomenės atsakas bus reikšmingas.

„Po šios savaitės raketų atakos iš Teherano IDF rengiasi reikšmingam smūgiui Irane“, – pranešė leidinys.

„Kariuomenė neatmeta galimybės, kad po Izraelio atakos Iranas vėl gali paleisti raketų į Izraelio teritoriją“, – priduriama straipsnyje.

Spalio 1 dieną Iranas į Izraelį paleido apie 200 raketų – tai buvo antroji tiesioginė Teherano ataka prieš žydų valstybę per mažiau nei šešis mėnesius.

Daugumą raketų perėmė Izraelio oro gynybos sistema, o kai kurios pataikė į karines bazes, tačiau didelės žalos ir aukų buvo išvengta.

Iranas teigė, kad raketos buvo paleistos siekiant atkeršyti už „Hezbollah“ lyderio Hassano Nasrallah (Hasano Nasralos) nužudymą. Jis žuvo per Izraelio oro antskrydį Libano sostinėje rugsėjo 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas