Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 17 /16:04

Kovai su „Hamas“ – dirbtinis intelektas ir veido atpažinimas: ekspertai įkūrė „karo kambarį“

Šimtai Izraelio aukštųjų technologijų ekspertų laikinai atidėjo savo darbą privačiame sektoriuje, kad padėtų surasti izraeliečius, dingusius po praėjusią savaitę palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ įvykdyto išpuolio.
Izraelio gynybos pajėgos
Izraelio gynybos pajėgos

„Hamas“ ginkluoti kovotojai, išvengę griežtų Izraelio saugumo priemonių, įsiveržė iš Gazos Ruožo ir šturmavo Izraelio miestus bei kibucus, nužudė 1 300 žmonių ir apie 200 paėmė į nelaisvę. Atsakydamas į tai, Izraelis kelias dienas bombarduoja Gazos Ruožą, o kariai rengiasi antžeminiam puolimui.

Oro atakos Gazos Ruože jau pareikalavo daugiau kaip 2 700 palestiniečių gyvybių, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karine Nahon
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karine Nahon

Karine Nahon, viena iš „karo kambarių“ iniciatyvos vadovių, sakė, kad savanoriai analizavo filmuotą medžiagą, įskaitant „Hamas“ internete paskelbtus vaizdo įrašus, kad padėtų nustatyti ir surasti daugiau kaip 1 000 žmonių, kurie vis dar laikomi dingusiais be žinios. Visa surinkta informacija perduodama Izraelio valdžios institucijoms.

Tel Avive, Izraelio aukštųjų technologijų ir kibernetinio saugumo sektoriaus centre, įsikūrę savanoriai sukūrė improvizuotą valdymo centrą, kuriame naudodami dirbtinį intelektą ir veido bei balso atpažinimo priemones, kartais pagal drabužius ar atpažįstamus bruožus, padeda surasti po išpuolio dingusius asmenis.

„Stengiamės išsiaiškinti kiekvieno dingusio žmogaus statusą, tačiau vis dar turime daugiau nei tūkstantį dingusių žmonių“, – sakė ji.

Stop kadras iš video/„Hamas“ kovotojai paėmė įkaitus Izraelio šiaurėje
Stop kadras iš video/„Hamas“ kovotojai paėmė įkaitus Izraelio šiaurėje

Svarbus laikas tiksi, nes, atsakydamas į išpuolius, Izraelis pažadėjo likviduoti „Hamas“, o „Hamas“ teigia, kad atsakydama į Izraelio smūgius civiliams gyventojams vykdys įkaitų egzekucijas.

„Hamas“ dabar šalina internete paskelbtus išpuolių vaizdo įrašus, o tai rodo, kad kovotojų grupuotė žino, jog šie vaizdo įrašai yra analizuojami siekiant gauti informacijos, sakė K.Nahon.

„Buvo tiesioginės transliacijos vaizdo įrašas, kaip jie įeina į kambarius su nužudytais vaikais, ir siaubingos nuotraukos. Dabar jie eina vienas po kito ir šalina tuos vaizdo įrašus, nes supranta, kad mes iš esmės tai stebime ir analizuojame tuos vaizdo įrašus“, – kalbėjo ji.

VIDEO: Nufilmuota, kaip „Hamas“ įsiveržė į pasienio kibucą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas