Sportas gyvai

Izraelio ministras: kilus totaliniam karui „Hezbollah“ judėjimas būtų sunaikintas

Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Israelis Kacas) antradienį pareiškė, kad Irano remiamas „Hezbollah“ judėjimas būtų sunaikintas, jeigu kiltų totalinis karas.
ATTILA KISBENEDEK / AFP
ATTILA KISBENEDEK / AFP

Šis pareiškimas nuskambėjo po to, kai įtampa prie bendros sienos su Libanu išaugo dėl pastarosiomis savaitėmis vykusių šios grupuotės ir Izraelio pajėgų susišaudymų. 

„Esame labai arti momento, kai nuspręsime pakeisti žaidimo prieš „Hezbollah“ ir Libaną taisykles. Totalinio karo metu „Hezbollah“ bus sunaikinta, o Libanui bus smogtas skaudus smūgis“, – sakė I. Katzas, teigiama jo biuro pranešime.

Spalio pradžioje įsiplieskus karui Gazos Ruože, Izraelis ir islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien susišaudo pasienyje.

JAV pasiuntinys Amosas Hochsteinas (Eimosas Hoksteinas) pirmadienį, prieš išvykdamas į Libaną, surengė derybas su Izraelio vadovais, kad pareikalautų deeskalacijos pasienyje.

Skubios derybos įvyko, Izraelio pareigūnui pareiškus, kad karo Gazos Ruože pradžioje „Hezbollah“ paleido tūkstančius sviedinių.

Praėjusią savaitę „Hezbollah“ suintensyvino išpuolius po to, kai per Izraelio smūgį Džuaijos kaime žuvo vadas Talebas Abdallah (Talebas Abdala).

Pasak Izraelio kariuomenės, jis buvo vienas iš „Hezbollah“ vyriausiųjų vadų Pietų Libane.

Irano remiamas Libano judėjimas pareiškė, kad atsakydamas į vado žūtį, apšaudė Izraelio pozicijas raketomis ir atakos dronais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius