Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio operacija ligoninėje: 70 vyrų iškeltomis rankomis

Izraelio pajėgos (IDF) pranešė, kad per žvalgybos operaciją Adwano ligoninėje Gazos mieste buvo suimta daugiau kaip 70 kovotojų.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip suimtieji išeina iš pastato be marškinėlių ir deda ginklus ant žemės, skelbia „The Guardian“.

Operacija buvo vykdoma IDF kartu su Izraelio saugumo tarnyba „Shin Bet“.

Ginkluoti asmenys buvo nužudyti, pranešė IDF. Kitus sulaikytuosius apklausia „Shin Bet“.

VIDEO: Izraelio operacija ligoninėje: 70 vyrų iškeltomis rankomis

Skelbti vaizdai su išrengtais ir surištais vyrais

Nauji vaizdai su įtariamais „Hamas“ kovotojais pasirodė po to, kai praėjusią savaitę žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose išplatintos nuotraukos, kuriose matyti palestiniečių vyrai Gazos Ruože išrengti iki apatinių drabužių. Tai sukėlė nemažai klausimų dėl Izraelio procedūrų anklave ir klausimų dėl galimų teisių pažeidimų ar žeminančio elgesio.

Izraelio kariuomenė tąkart tvirtino suėmusi šimtus žmonių, teigdama, kad „Hamas“ nariai masiškai pasiduoda, nes ši grupuotė žlunga dėl kariuomenės vykdomos kampanijos, kuria siekiama ją sutriuškinti.

VIDEO: Vaizdai iš Gazos: išrengti, užrištomis akimis ir surištomis rankomis

Tačiau kariuomenės atstovai taip pat nurodė, kad daugelis sulaikytųjų vėliau buvo paleisti, o pareigūnai pažymėjo, kad kariai gali veikti vadovaudamiesi principu pirma suimti, o vėliau apklausti.

Sekmadienio vakarą Izraelio nacionalinio saugumo patarėjas Tzachi Hanegbi teigė, kad įtariamieji turi būti apieškoti, siekiant įsitikinti, ar jie neturi ginklų ar sprogmenų, tačiau nuotraukos, kuriose jie nufotografuoti su apatiniais drabužiais, „niekam nepasitarnauja“ ir kad jis tikisi, jog Izraelis nustos platinti tokias nuotraukas.

Aukšto rango Izraelio pareigūnas pripažino, kad nuotraukos, kuriose šimtai palestiniečių vyrų, kuriuos Izraelio gynybos pajėgos sulaikė Gazos Ruože, ir išrengė iki apatinių drabužių, gali būti „nepatogios“.

Vienas iš šaltinių leidiniui „The Times of Israel“ aiškino, kad kariuomenė esą sulaiko tik tuos, dėl kurių turi konkrečių įtarimų, ir kad juos apnuoginti būtina siekiant įsitikinti, jog nė vienas neslepia ginklų ar sprogmenų.

Vyriausybės atstovas spaudai Eilonas Levy CNN sakė, kad Izraelis sulaiko visus karinio amžiaus vyrus, kuriuos randa vietovėse, kuriose įsakyta evakuotis, t.y. visoje šiaurinėje Gazos dalyje ir dalyje pietų, „kad išsiaiškintų, kas yra teroristai“.

Stopkadras/Vaizdai iš Gazos: išrengti, užrištomis akimis ir surištomis rankomis
Stopkadras/Vaizdai iš Gazos: išrengti, užrištomis akimis ir surištomis rankomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas