Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio pajėgos per reidą Vakarų Krante nukovė du palestiniečių kovotojus

Izraelio pajėgos penktadienį nukovė du palestiniečių kovotojus, įsiplieskus susišaudymui per karinį reidą okupuotame Vakarų Kranto Nabluso mieste, pranešė Izraelio ir palestiniečių pareigūnai.
Palestiniečiai neša žuvusiojo kūną
Palestiniečiai neša žuvusiojo kūną / „Reuters“/„Scanpix“

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija paskelbė apie „du kankinius ir tris sužeistuosius dėl okupacijos (Izraelio) agresijos Nabluse“. Izraelio kariuomenė pranešė, kad kariai nenukentėjo.

Pasak kariuomenės, reidas į Nablusą surengtas siekiant sulaikyti du asmenis, ieškotus dėl anksčiau šį mėnesį įvykusio šaudymo į Izraelio policiją Vakarų Kranto nausėdijoje, per kurį aukų nebuvo.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija savo pranešime nurodė, kad žuvusieji yra 34 metų Khairi Shaheenas ir 32 metų Hamza Maqbulas, kurie, pasak kariuomenės, žuvo po susišaudymo su saugumo pajėgomis.

„Veiklos metu buvo konfiskuoti ginklai, kuriuos naudojo teroristai“, – pridūrė kariuomenė.

Liudininkai naujienų agentūrai AFP sakė, kad Izraelio kariai penktadienio rytą įžengė į Nablusą, ginkluotų palestiniečių grupuočių tvirtovę Vakarų Kranto šiaurėje, ir apsupo namą senamiestyje, o tada paragino esančiuosius viduje pasiduoti.

Abu Ali Mustaphos brigados, kairiojo Palestinos išlaisvinimo liaudies fronto (PFLP) ginkluotasis sparnas, paskelbė, kad Kh.Shaheenas ir H.Maqbulas buvo jos nariai.

Penktadienio reidas įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Izraelis surengė savo didžiausią per pastaruosius metus operaciją Vakarų Krante, kurį jis yra okupavęs nuo 1967 metų.

12 palestiniečių ir vienas Izraelio karys žuvo per plataus masto reidą Džanino pabėgėlių stovykloje, kuris truko daugiau nei dvi paras ir baigėsi trečiadienį.

Nuo metų pradžios dėl Izraelio ir palestiniečių konflikto jau žuvo mažiausiai 192 palestiniečiai, 27 izraeliečiai, ukrainietis ir italas, praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi abiejų pusių oficialiais šaltiniais.

Tarp žuvusiųjų palestiniečių pusėje yra kovų dalyvių ir civilių. Tarp Izraelyje žuvusių žmonių yra trys arabų mažumos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas