Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio pajėgos per reidą Vakarų Krante nužudė palestiniečių kovotoją – ministerija

Izraelio pajėgos ketvirtadienį nušovė palestiniečių kovotoją okupuotame Vakarų Krante, pranešė palestiniečių pareigūnai ir žuvusiojo giminaitis.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Kariuomenė pranešė apie kovos su terorizmu veiklą tame rajone.

27 metų Amiras Ahmedas Mohammedas Khalifa (Amiras Ahmedas Mohamedas Chalifa) buvo nužudytas per reidą į vakarus nuo Nabluso miesto esančiame Zavatos mieste, teigiama Palestinos sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

„Jis buvo nušautas į galvą ir nugarą dviem kulkomis, kurias paleido Izraelio okupacinės kariuomenės kareiviai, vykdydami agresiją prieš Zavatos miestą“, – sakoma pranešime.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu pranešė, kad įtariamasis anksti ketvirtadienį per, jų teigimu, antiteroristinę operaciją Nabluso mieste Vakarų Kranto šiaurėje šaudė į karius.

„Kareiviai atsakė kovine ugnimi ir buvo nustatyti pataikymai“, – nurodė kariuomenė, tačiau nepatikslino, ar tai buvo tas pats incidentas, per kurį žuvo A. A. M. Khalifa.

Ain Beit Ilmos pabėgėlių stovykloje netoli Nabluso gyvenęs A. A. M. Khalifa dvejus metus buvo ieškomas Izraelio pajėgų ir atsisakė pasiduoti, naujienų agentūrai AFP sakė vienas šeimos narys, kuris saugumo sumetimais pageidavo likti anonimu.

Nuo praėjusių metų pradžios kruvini smurtiniai išpuoliai krečia Vakarų Kranto šiaurę – palestiniečių ginkluotų grupuočių tvirtovę, kurioje Izraelis suintensyvino karinius reidus, dažnai vykstančius gausiai apgyvendintuose rajonuose.

Šioje teritorijoje įvykdyta daugybė išpuolių prieš izraeliečius ir žydų naujakurių išpuolių prieš palestiniečių bendruomenes.

Šiais metais per smurtą, susijusį su Izraelio ir palestiniečių konfliktu, žuvo mažiausiai 213 palestiniečių, 28 izraeliečiai, vienas ukrainietis ir vienas italas, rodo AFP duomenys, surinkti iš abiejų pusių oficialių šaltinių.

Tarp jų yra palestiniečių kovotojai ir civiliai, o Izraelio pusėje – trys arabų mažumos atstovai.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 metų.

Išskyrus aneksuotą Rytų Jeruzalę, šioje teritorijoje gyvena beveik trys milijonai palestiniečių ir apie 490 000 izraeliečių, gyvenančių nausėdijose, kurios pagal tarptautinę teisę laikomos neteisėtomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas