Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio pajėgos per reidą Vakarų Krante pašovė 7 žmones

Izraelio pajėgos antradienį per reidą okupuotame Vakarų Krante pašovė ir sužeidė septynis žmones, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija, o Izraelio kariuomenė patvirtino, kad vyksta operacija.
Izraelio pajėgos Palestinoje
Izraelio pajėgos Palestinoje / „SIPA“/„Scanpix“

Ministerija pranešė, kad į Džanino vyriausybinę ligoninę pateko šeši nesunkiai sužeisti asmenys, o dar vienas pašautas asmuo buvo paguldytas į netoliese esančią ligoninę po reido šiauriniame Vakarų Kranto mieste.

Izraelio kariuomenės pareiškime sakoma, kad „šiuo metu Džanino (pabėgėlių) stovykloje veikia saugumo pajėgos“, tačiau daugiau informacijos nepateikiama.

Džanine, kuris yra palestiniečių ginkluotų grupuočių židinys, sužeistų asmenų tapatybė iš karto nebuvo patvirtinta.

Dažni Izraelio pajėgų reidai išprovokuoja susirėmimus su vietos jaunimu ar kovotojais. Šiais metais mieste žuvo mažiausiai 25 palestiniečiai, o apie gyvybių netekusius izraeliečius nepranešama.

Pastarasis reidas surengtas padažnėjus smurtui žydų valstybėje ir Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų Šešių dienų karo.

Šiais metais konfliktas nusinešė mažiausiai 96 palestiniečių, 19 izraeliečių, vieno ukrainiečio ir vieno italo gyvybes, praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi oficialiais šaltiniais.

Šie skaičiai apima palestiniečių kovotojus ir civilius gyventojus, įskaitant nepilnamečius, o Izraelio pusėje – daugiausia civilius gyventojus, įskaitant nepilnamečius, ir tris arabų mažumos atstovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas