Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio piliečiams bus draudžiama atvykti į Maldyvus

Maldyvai paskelbė draudimą izraeliečiams atvykti į salyną. Reaguodama į tai, Izraelio užsienio reikalų ministerija rekomenduoja savo piliečiams, įskaitant dvigubą pilietybę turinčius asmenis, nevykti į šį daugiausia musulmonišką salyną, rašo „Sky News“.
Maldyvai
Maldyvai / 123rf.com

Maldyvų ministrų kabinetas nusprendė pakeisti įstatymus, kad Izraelio pasų turėtojai negalėtų atvykti į šalį, vyraujant visuomenės pykčiui šiame daugiausia musulmoniškame salyne dėl karo Gazos Ruože.

Biuras taip pat pranešė, kad prezidentas paskirs specialų pasiuntinį palestiniečių poreikiams įvertinti ir pradės lėšų rinkimo kampaniją.

Reaguodama į tai, Izraelio užsienio reikalų ministerija rekomendavo savo piliečiams ir dvigubą pilietybę turintiems asmenims nevykti į Maldyvus.

Ji taip pat rekomendavo šiuo metu ten esantiems asmenims apsvarstyti galimybę išvykti.

„Izraelio piliečiams, jau esantiems šalyje, rekomenduojama apsvarstyti galimybę išvykti, nes jei jie dėl kokių nors priežasčių atsidurs nelaimėje, mums bus sunku padėti“, – teigė ministerija.

Remiantis Maldyvų vyriausybės duomenimis, per pirmuosius keturis šių metų mėnesius Maldyvuose apsilankė apie 528 Izraelio piliečiai, t. y. 4 644 mažiau nei per tą patį 2023 m. laikotarpį.

Praėjusiais metais archipelagą aplankė beveik 11 000 izraeliečių, kurie sudarė 0,6 % visų atvykusių turistų.

Draudimas atvykti paskelbtas po to, kai savaitgalį Tel Avive dešimtys tūkstančių protestuotojų susirinko į mitingą, ragindami atsistatydinti Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu ir nedelsiant paleisti įkaitus.

Apytikriai 120 000 žmonių išėjo į gatves, kad paragintų valdančiąją koaliciją pritarti penktadienį JAV prezidento Joe Bideno išdėstytam paliaubų susitarimui; manoma, kad tai buvo didžiausia demonstracija prieš B.Netanyahu vyriausybę.

Pagal šį susitarimą per spalio 7 d. „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį metu paimti įkaitai būtų paleisti palaipsniui mainais į laipsnišką Izraelio karių išvedimą iš Gazos Ruožo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito