Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelio premjeras kritikuoja „Hamas“ ir „Fatah“ susitarimą

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas išsižadės taikos, jeigu jis įgyvendins pirmadienį pasirašytą susitarimą su „Hamas“, perspėjo Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis perspėjimas nuskambėjo netrukus po to, kai M.Abbas ir „Hamas“ vadovas Khaled Meshaal Katare pasirašė susitarimą, kuris Palestinos prezidentui numato premjero postą nacionalinio susitaikymo vyriausybėje, rengiantis šiais metais planuojamiems rinkimams.

„Jeigu Abu Mazenas (Abbasas) įgyvendins tai, ką jis pasirašė Dohoje, jis pasirinks taikos atsisakymą ir prisijungs prie „Hamas“, – pareiškė B.Netanyahu „Likud“ partijos ministrų pasitarime, kaip sakoma vyriausybės pranešime.

Iki šiol buvę varžovai – judėjimai „Fatah“ ir „Hamas“ – balandį sutarė pasirašyti taikos susitarimą, raginantį suformuoti nacionalinės vienybės vyriausybę bei per metus surengti rinkimus.

Izraelis leido aiškiai suprasti, kad nepritars šiam susitarimui, perspėdamas M.Abbasą, jog jam negalima tuo pačiu metu ir susitaikyti su Gazos Ruožą valdančiu islamistiniu judėjimu „Hamas“, ir vesti derybas su žydų valstybe.

„Aš jau kelis kartus praeityje sakiau, kad Palestinos administracija (vadovaujama M.Abbaso) turi pasirinkti tarp aljanso su „Hamas“ ir taikos su Izraeliu. „Hamas“ ir taika nesuderinami“, – pirmadienį pareiškė B.Netanyahu.

„Aš sakiau Abu Mazenui (M.Abbasui): jūs negalite sugriebti lazdos už abiejų galų – arba taika su „Hamas“, arba taika su Izraeliu, negalite turėti abiejų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas