Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis atsakė į sviedinį, paleistą iš Libano teritorijos

Iš Libano į Izraelio šiaurinę dalį buvo paleistas sviedinys, todėl žydų valstybė ėmėsi atsakomųjų veiksmų, anksti pirmadienį pranešė jos kariuomenė.
„Hezbollah“ kovotojai
„Hezbollah“ kovotojai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sviedinys nukrito atvirame lauke netoli kibuco, nurodoma Izraelio gynybos pajėgų (IDF) pranešime, kuriame neužsimenama apie jokius nukentėjusiuosius ar žuvusiuosius.

„Reaguodamos į anksčiau šį vakarą iš Libano į šiaurės Izraelį paleistą sviedinį, IDF artilerijos pajėgos šiuo metu taikosi į sviedinio paleidimo vietą Libane“, – informavo kariuomenė.

Atsakomybės už ataką kol kas neprisiėmė jokia grupuotė.

Kaimynai Libanas ir Izraelis formaliai tebekariauja. Praėjusią vasarą žydų valstybė ir libaniečių šiitų judėjimas „Hezbollah“ apsikeitė ugnimi per budriai saugomą sieną.

2006 metais abi šalys dalyvavo niokojančiame kare, kilusiame „Hezbollah“ paėmus į nelaisvę du izraeliečių karius. Per 34 dienas trukusį konfliktą Libane žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių gyventojų, taip pat 160 izraeliečių, daugiausia karių.

Karas baigėsi tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms paskelbtomis paliaubomis. Paskui pasienio rajonuose buvo dislokuota Libano kariuomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas