Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:12 /14:40

Izraelis: ir toliau imsimės veiksmų, kad išvengtume žalos JT pajėgoms Libane

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) JAV kolegai Lloydui Austinui (Loidui Ostinui) pareiškė, kad Izraelis ir toliau imsis priemonių, kad būtų išvengta žalos pietų Libane dislokuotoms Jungtinių Tautų taikos palaikymo pajėgoms (UNIFIL), sekmadienį pranešė Gynybos ministerija.
OUSAMA AYOUB/SIPA / OUSAMA AYOUB/SIPA
OUSAMA AYOUB/SIPA / OUSAMA AYOUB/SIPA

„Ministras Gallantas pabrėžė, kad (...) IDF (Izraelio kariuomenė) ir toliau imsis priemonių, kad būtų išvengta žalos UNIFIL kariams ir taikos palaikymo pozicijoms“ Libano pietuose, sakoma ministerijos pareiškime.

Pastarosiomis dienomis Izraelio pajėgoms kovojant su „Hezbollah“ grupuotės kovotojais Pietų Libane buvo sužeisti mažiausiai penki taikos palaikymo pajėgų kariai.

UNIFIL apkaltino Izraelio kariuomenę tyčia apšaudant jų pozicijas ir teigė, kad pastarosiomis dienomis pajėgos ne kartą buvo apšaudytos Libano Nakuros mieste, kur yra jų būstinė, ir kitose pozicijose.

„Tokie veiksmai turi būti nedelsiant nutraukti ir tinkamai ištirti“, – šeštadienį bendrame pareiškime teigė 40 šalių, įskaitant Indoneziją, Italiją ir Indiją, kurios prisideda prie UNIFIL formavimo.

Popiežius Pranciškus sekmadienį paprašė gerbti UNIFIL karius.

„Esu artimas visiems susijusiems žmonėms, Palestinai, Izraeliui, Libanui, kur prašau gerbti JT taikos palaikymo pajėgas“, – sakė Pranciškus Vatikane.

Savo ruožtu Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį paragino JT vadovą Antonio Guterresą (Antoniju Guterišą) išvesti šias pajėgas.

„Pone generalini sekretoriau, išveskite UNIFIL pajėgas iš pavojaus zonos. Tai reikia padaryti dabar, nedelsiant“, – sakė B. Netanyahu savo biuro paskelbtame vaizdo pareiškime.

Pajėgų, kuriose tarnauja apie 9,5 tūkst. maždaug 50 tautybių karių, užduotis, be kita ko, yra prižiūrėti paliaubas, kuriomis baigėsi 2006-aisiais 33 dienas trukęs Izraelio ir „Hezbollah“ karas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas