Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 21 /18:00

Izraelis iš okupuotų Golano aukštumų apšaudė Sirijos taikinius

Izraelio tankai ketvirtadienį iš okupuotų Golano aukštumų apšaudė Sirijos taikinius, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas ir kariškiai.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Izraelis Sirija

Smūgiai buvo nukreipti prieš du laikinus statinius, kuriuos Sirijos kariuomenė naudojo pažeisdama abiejų šalių 1974-ųjų susitarimą dėl pasitraukimo, sakoma kariuomenės pareiškime.

AFP fotografas sakė matęs, kaip Izraelio tankas paleido mažiausiai du sviedinius.

1967 metais per Šešių dienų karą Izraelis užėmė Golano aukštumas iš Sirijos ir vėliau aneksavo šią teritoriją. Jungtinės Tautos nepripažįsta šio žingsnio.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) teigimu, apšaudymas iš tankų surengtas po Izraelio drono smūgio, per kurį anksčiau ketvirtadienį žuvo du kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“ nariai.

Izraelio kariuomenė agentūrai AFP sakė, kad nekomentuos pranešimo apie žūtį netoli demarkacinės linijos Golano aukštumose.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį karą Sirijoje kaimyninis Izraelis surengė šimtus antskrydžių jos teritorijoje, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas pajėgas ir „Hezbollah“ kovotojus, taip pat į Sirijos kariuomenės pozicijas.

Šio mėnesio pradžioje per Izraelio smūgius Sirijos Viduržemio jūros pakrantėje žuvo du kariai, pranešė oficialioji Sirijos arabų naujienų agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito