Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis patvirtino smogęs „Hezbollah“ taikiniams šalia Libano ir Sirijos sienos perėjos

Izraelio kariuomenė penktadienį patvirtino, kad jos naikintuvai naktį smogė grupuotės „Hezbollah“ taikiniams netoli svarbaus Libano ir Sirijos sienos perėjimo punkto.
Izraelis patvirtino smogęs „Hezbollah“ taikiniams šalia Libano ir Sirijos sienos perėjos / Timothy Wolfer / ZUMAPRESS.com
Izraelis patvirtino smogęs „Hezbollah“ taikiniams šalia Libano ir Sirijos sienos perėjos / Timothy Wolfer / ZUMAPRESS.com

„Praėjusią naktį buvo smogta infrastruktūros objektams prie Masnos sienos perėjos tarp Sirijos ir Libano“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Jame nurodoma, kad antskrydžiais siekta sutrukdyti gabenti ginklus iš Sirijos į Libaną  ir kad tarp taikinių buvo įtariamas 3,5 km ilgio ginklų gabenimo per sieną tunelis.

Naikintuvai „smogė požeminiam tuneliui, einančiam nuo Libano sienos į Siriją“, sakė kariuomenė ir pridūrė, kad tuneliu buvo galima perduoti daug ginklų.

„Naudojimuisi tuneliu vadovavo 4 400-asis junginys, (...) atsakingas už ginklų pervežimą iš Irano ir jo įgaliotinių (grupuotei) „Hezbollah“ Libane“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Anksčiau penktadienį Libanas pranešė, kad Izraelio suduotas oro smūgis Sirijos pasienyje atkirto svarbų kelią, jungiantį abi šalis.

Pakrantės Libanas ribojasi su Izraeliu, kuris reguliariai apsikeičia išpuoliais su „Hezbollah“, ir Sirija, kur dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti ieškoti prieglobsčio nuo šalį apėmusio smurto.

Izraelio teigimu, „Hezbollah“ naudojasi šiuo keliu, kad per sieną iš Sirijos, kuri yra jos sąjungininkė, atsigabentų ginklų.

„Kelias, kuriuo tūkstančiai libaniečių vyksta į Siriją per pagrindinę humanitarinę perėją, yra atkirstas po Izraelio smūgio“, – naujienų agentūrai AFP sakė Libano transporto ministras Ali Hamieh (Ali Hamijė).

Oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra taip pat pranešė apie smūgį, teigdama, kad „priešo karo lėktuvai smogė į Masnos teritoriją“ ir „atkirto kelią“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas