Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis: per smūgį Beirute „eliminuotas“ „Hezbollah“ vadas I.Aqilas

Izraelio kariuomenė paskelbė, kad penktadienį per oro smūgį Beirute buvo nukautas elitinio „Hezbollah“ padalinio „Radwan“ vadas Ibrahimas Aqilas (Ibrahimas Akilas) ir kiti šios Libano ginkluotos grupuotės aukšto rango veikėjai.
ANWAR AMRO / AFP
ANWAR AMRO / AFP

„Izraelio oro pajėgų naikintuvai, remdamiesi tikslia žvalgybine informacija, surengė tikslinį smūgį Beiruto rajone ir likvidavo „Radwan“ padalinio vadą Ibrahimą Aqilą“ bei kitus „Radwan“ operacijų tinklo ir vadovavimo grandinės aukšto rango veikėjus“, sakoma Izraelio kariuomenės pareiškime.

Pareiškime teigiama, kad I. Aqilas su „Hezbollah“ buvo susijęs nuo 9-ojo dešimtmečio ir priklausė grupei, „atsakingai už „Hezbollah“ teroro išpuolius už Libano ribų“.

Pareiškime taip pat nurodoma, kad jis „vadovavo 1983 metais įvykdytam teroro išpuoliui prieš JAV ambasadą Beirute“.

Jungtinės Valstijos buvo pasiūliusios 7 mln. JAV dolerių atlygį už informaciją apie I. Aqilą, kurį apibūdino kaip vieną pagrindinių narių organizacijoje, kuri prisiėmė atsakomybę už 1983 metais įvykdytą ambasados sprogdinimą, per kurį žuvo 63 žmonės.

Izraelio kariuomenės pareiškime taip pat teigiama, kad I. Aqilas ir kiti per penktadienio smūgį žuvę vadai „planavo“ išpuolį Šiaurės Izraelyje, per kurį „ketino įsiskverbti į Izraelio bendruomenes ir žudyti nekaltus civilius gyventojus“.

Be I. Aqilo, per smūgį „buvo nukauta apie 10 vadų“, per televizijos transliuotą spaudos konferenciją sakė Izraelio kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari (Danielis Hagaris).

Anot jo, „tai vadai, kurie dalyvavo planuojant prieštankinių raketų operacijas, apšaudymą raketomis ir planuotą įsiveržimą į Izraelio teritoriją“.

Jis sakė, kad grupė buvo susirinkusi „po žeme pačiame gyvenamojo rajono centre“, kai jai buvo smogta.

Izraelio kariuomenė taip pat pareiškė nesiekianti didinti įtampos regione.

„Mes nesiekiame plataus masto eskalacijos regione. Veikiame laikydamiesi nustatytų (karo) tikslų ir toliau taip elgsimės“, – pažymėjo D. Hagari.

Tuo tarpu Libano sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad per Izraelio oro smūgį Beirute, atnaujintais duomenimis, žuvo dvylika žmonių.

„Izraelio priešo smūgio pietiniams Beiruto priemiesčiams aukų skaičius išaugo iki 12 žmonių, 66 sužeisti, iš jų devynių būklė yra kritinė“, – pranešė ministerija ir pridūrė, kad gelbėtojai vis dar naršo po griuvėsius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas