Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis perdavė dėl ginklų gabenimo sulaikytą Jordanijos parlamentarą Amanui

Izraelis sekmadienį perdavė Jordanijos parlamento narį Amano institucijoms, praėjus kelioms savaitėms po to, kai sulaikė jį už bandymą kontrabanda įvežti pistoletų, šautuvų ir aukso į okupuotą Vakarų Krantą, pranešė pareigūnai.
Vakarų krantas
Vakarų krantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Balandžio 22-ąją Imadas Adwanas buvo sulaikytas Izraelio administruojamoje Allenby sienos perėjoje tarp Jordanijos ir Vakarų Kranto, o Izraelio saugumo pajėgos jo automobilyje rado 12 šautuvų ir 194 pistoletus, pranešė vidaus saugumo agentūra „Shin Bet“.

Izraelis šiam parlamentarui nepateikė kaltinimų, bet perdavė jį Jordanijos valdžios institucijoms „tolesniam tyrimui ir teisiniam procesui“, sakoma „Shin Bet“ pareiškime.

Jordanijos oficialioji naujienų agentūra „Petra“ patvirtino įvykus perdavimą ir nurodė, kad I.Adwanas stos prieš šalies Valstybės saugumo teismo prokurorus, „kitiems kaltinamiesiems prisipažinus kartu su juo prekiavus ginklais, auksu ir elektroninėmis cigaretėmis bei vykdžius jų kontrabandą“.

Jordanijos parlamento žemųjų rūmų pirmininkas Ahmadas Safadi vietos žiniasklaidai sakė, kad Izraeliui paleidus I.Adwaną, įstatymų leidėjai, gavę teismo prašymą, nubalsavo už tai, kad iš jo būtų atimtas imunitetas nuo baudžiamojo persekiojimo.

Nuo 2022 metų vasario I.Adwanas 12 kartų pasinaudojo savo diplomatiniu pasu, kad neteisėtai gabentų įvairias prekes, įskaitant „paukščius, balandžius, elektronines cigaretes ir auksą“, sakoma „Shin Bet“ pareiškime.

Nuo šių metų pradžios jis pradėjo kontrabanda gabenti ginklus per sieną „iš godumo ir gavo dideles pinigų sumas“, priduriama pareiškime.

35 metų I.Adwanas yra Jordanijos parlamento Palestinos komiteto narys.

Po jo sulaikymo Izraelio valdžios institucijos sulaikė kelis palestiniečius iš Vakarų Kranto, o Jordanijos pajėgos taip pat sulaikė kelis asmenis, susijusius su kontrabanda, pranešė „Shin Bet“.

Jordanija 1994 metais tapo antrąja arabų šalimi po Egipto, pripažinusia ir pasirašiusia taikos sutartį su kaimyniniu Izraeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas