Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis Pietų Libane plečia puolimą prieš „Hezbollah“

Izraelis antradienį plečia sausumos puolimą prieš „Hezbollah“ Libano pietinėje pakrantėje, dislokavęs šioje šalyje daugiau savo karių ir paraginęs netoli Viduržemio jūros gyvenančius civilius evakuotis.
Amr Abdallah Dalsh / REUTERS
Amr Abdallah Dalsh / REUTERS
Temos: 2 Izraelis Libanas

Kariuomenės pranešimas pasirodė po ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) pažado tęsti „šventą karą“, kol bus nugalėti Izraelio priešai – Libano ginkluota grupuotė „Hezbollah“ ir palestiniečių islamistų organizacija „Hamas“. Abi šios grupės taip pat žada tęsti kovą.

Izraelis savo karines operacijas Libane pradėjo plėsti praėjusį mėnesį, „Hezbollah“ atvėrus frontą kaip paramos sąjungininkei „Hamas“ įrankį.

Kovodamas su „Hamas“ Gazos Ruože Izraelis taip pat stengiasi užtikrinti savo šiaurinės sienos su Libanu saugumą, kad namo galėtų grįžti dešimtys tūkstančių perkeltų izraeliečių.

Rugsėjo 23 dieną Izraelis pradėjo smūgius „Hezbollah“ bastionams Libane, jau pareikalavusius mažiausiai 1 110 gyvybių ir privertusius daugiau kaip milijoną gyventojų palikti savo namus.

Izraelio operacijos vyko daugiausia Libano pietuose ir rytuose, taip pat pietinėje Beiruto dalyje – tradiciniuose Irano remiamos „Hezbollah“ bastionuose.

Nors pietinės pakrantės rajonai nebuvo apsaugoti nuo karo veiksmų, naujausias Izraelio įspėjimas gyventojams evakuotis rodytų, kad konfliktas toliau plis į šiaurę palei kranto liniją.

Izraelio kariuomenė savo „Telegram“ kanalu pranešė, kad jos 146-oji divizija pradėjo „ribotos apimties, lokalizuotą, tikslinę operatyvinę veiklą“ prieš „Hezbollah“ taikinius ir infrastruktūrą Libano pietvakariuose.

Pirmadienį kariuomenė sakė, kad plės savo operacijas prieš „Hezbollah“ į Pietų Libano pakrančių rajonus, ir įspėjo žmones laikytis atokiau nuo kranto.

Kariuomenė „netrukus pradės operaciją jūrinėje teritorijoje prieš „Hezbollah“ teroristinę veiklą“ į pietus nuo Avalio upės, socialiniuose tinkluose paskelbtame pareiškime arabų kalba sakė kariuomenės atstovas spaudai Avichay Adraee (Avičajus Adrajis).

Antradienį jis pakartojo raginimą Pietų Libano gyventojams negrįžti namo.

„Hezbollah“ paskelbė paleidusi raketų salvę į izraeliečių karius dviejuose šiauriniuose Izraelio rajonuose.

Izraelio smūgiai pietinei Beiruto daliai, kuri buvo nuolat apšaudoma net per vieną smūgį žuvus „Hezbollah“ lyderiui Hassanui Nasrallah (Hasanui Nasralai), naktį kiek aprimo, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.

Oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra (NNA) pranešė, kad buvo suduota daugiau smūgių Libano pietuose ir rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas