Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 24 /10:47

Izraelis po atakų padegamaisiais balionais surengė antskrydžių Gazos Ruože

Izraelis pirmadienį surengė antskrydžių Gazos Ruože, pranešė kariuomenė ir šaltinis šiame palestiniečių anklave, iš jo teritorijos palestiems padegamiesiems balionams sukėlus gaisrų žydų valstybės pietuose.
Gazos Ruožas po Izraelio antskrydžio
Gazos Ruožas po Izraelio antskrydžio / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Smurtas vėl prasiveržė paaštrėjus įtampai dėl savaitgalį pasienyje įsiplieskusių susirėmimų, per kuriuos buvo sužeisti dešimtys žmonių.

Per atakas Gazos mieste, pietiniame Chan Junise ir šiaurinėje Džabalijoje niekas nenukentėjo, tačiau buvo padaryta materialinės žalos, nurodė šaltinis palestiniečių saugumo tarnybose, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga.

Jis pridūrė, kad anklavą kontroliuojančiam islamistų judėjimui „Hamas“ ištikimi kovotojai apšaudė Izraelio lėktuvus.

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) savo ruožtu patvirtino, kad naikintuvai smogė „Hamas“ ginklų gamybos objektui Chan Junise, taip pat įėjimui į teroristų tunelį Džabalijoje“.

„Taip pat buvo smogta „Hamas“ požeminei raketų paleidimo aikštelei greta civilių namų ir mokyklos Šedžajoje“, – priduriama pareiškime, pabrėžiant, jog „smūgiai buvo atsakas į padegamuosius balionus, paleistus „Hamas“ į Izraelio teritoriją“.

Izraelis dažnai į balionų leidimą atsako antskrydžiais – taip nutiko ir rugpjūčio 6 dieną, kai buvo panaudoti tokie įtaisai.

Tai yra įprasta palestiniečių kovotojų taktika Gazos Ruože, kuriam Izraelis taiko griežtą blokadą nuo 2007 metų, kuomet į valdžią atėjo „Hamas“.

Anksčiau pirmadienį paskelbtame pareiškime žydų valstybės priešgaisrinė tarnyba nurodė besigrumianti su kelias gaisrais Eškolo pasienio regiono. Pasak tarnybos, gaisrai kilo dėl mažiausiai devynių padegamųjų balionų, paleistų iš Gazos Ruožo.

Be to, Izraelio pajėgos antradienį nušovė vieną 15-metį palestinietį per okupuotame Vakarų Krante kilusį susirėmimą, kurį kariškiai apibūdino kaip susišaudymą.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad paauglys Khaledas Salehas Hashashas buvo pašautas į galvą ir vėliau mirė.

Izraelio kariuomenės pranešime vaikino žūtis neminima, bet sakoma, kad kariai atvyko į Balatos pabėgėlių stovyklą netoli Nabluso suimti vieno įtariamojo.

„Per misiją kariai nuo stogų buvo apšaudyti koviniais šaudmenimis. Kariai atsakė ugnimi į šaudymo šaltinius“, – rašoma pareiškime.

Pasak kariuomenės, paskui prasidėjo riaušės, per kurias gyventojai nuo pastatų stogų svaidė į izraeliečių karius plytas bei kitus daiktus.

„Per riaušes keli kariai pastebėjo ant stogo stovintį įtariamąjį, kuris rankose laikė didelį daiktą ir mėgino jį numesti ant [Izraelio] kario, stovėjusio šalia pastato“, – nurodė ginkluotosios pajėgos.

„Vienas iš karių atsakė koviniais šaudmenimis ir buvo nustatytas pataikymas“, – priduriama pareiškime.

Vakarų Krante – palestiniečių teritorijoje, kur nuo 1967 metų tęsiasi Izraelio okupacija – dažnai kyla aukų pareikalaujančių neramumų.

Anksčiau šį mėnesį per susirėmimus su Izraelio saugumo pajėgomis neramioje Džanino pabėgėlių stovykloje žuvo keturi palestiniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito