Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis prieš musulmonų pamaldas budėti Jeruzalėje papildomai pasiuntė šimtus policininkų

Prieš pagrindines musulmonų savaitės pamaldas penktadienį budėti Jeruzalės senamiestyje ir jo prieigose buvo papildomai pasiųsti šimtai policijos pareigūnų, plintant neramumams dėl kontroversiško Baltųjų rūmų sprendimo oficialiai pripažinti šį miestą Izraelio sostine.
Izraelio pasienio policija
Izraelio pasienio policija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Izraelis Jeruzalė

„Keli šimtai policijos ir pasienio policijos pareigūnų buvo papildomai dislokuoti senamiestyje ir netoli jo“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Micky Rosenfeldas.

Penktadienį paryčiais Jeruzalės senamiestyje, kur įsikūręs Al Aksos mečetės kompleksas, buvo ramu. Paprastai į penktadienines pamaldas trečioje svarbiausioje musulmonų šventovėje susirenka tūkstančiai maldininkų.

Gazos Ruožą valdantis palestiniečių judėjimas „Hamas“ pakvietė palestiniečius penktadienį surengti „įniršio dieną“, o jo lyderis Ismailas Haniya paragino pradėti naują intifadą (sukilimą) prieš Izraelį.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį oficialiai pripažino Jeruzalę žydų valstybės sostine, nutraukdamas septynis dešimtmečius vykdytą politiką neskelbti aiškios pozicijos dėl šio miesto, kurį savinasi ir izraeliečiai, ir palestiniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas