Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis sako, kad Pietų Libane smogė tūkstančiams „Hezbollah“ raketų paleidimo įrenginių

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos naikintuvai sekmadienio rytą atakavo tūkstančius „Hezbollah“ raketų paleidimo įrenginių Libano pietuose, kurie buvo nukreipti į šiaurines ir centrines žydų valstybės dalis. 
RABIH DAHER / AFP
RABIH DAHER / AFP

„Maždaug 100 IAF (Izraelio oro pajėgų) naikintuvų (...) smogė ir sunaikino tūkstančius „Hezbollah“ raketų paleidimo įrenginių, kurie buvo išdėstyti ir įtvirtinti Pietų Libane“, – sakoma kariuomenės pranešime.

„Dauguma šių paleidimo įrenginių buvo nukreipti į Šiaurės Izraelį, o kai kurie – į vidurio Izraelį“, –  nurodoma jame. 

„Hezbollah“ savo ruožtu „paleido šimtus raketų ir dronų į Šiaurės Izraelį“, žurnalistams sakė Izraelio kariuomenės atstovas spaudai pulkininkas leitenantas Nadavas Shoshani (Nadavas Šošanis), pridūręs, kad dauguma jų buvo paleisti po to, kai Izraelis pradėjo puolimą.

„Hezbollah“ apšaudymas buvo „didesnio planuoto išpuolio dalis, ir mums šį rytą pavyko sutrukdyti didžiąją jo dalį‘, – aiškino N. Shoshani, atsisakydamas nurodyti, į ką taikėsi „Hezbollah“.

„Vis dar vertiname išpuolio padarinius (...) apšaudymas vis dar tęsiasi“, – pažymėjo N. Shoshani.

„Bet galiu pasakyti, kad buvo padaryta nedidelė (...) labai nedidelė žala“, – pridūrė jis. 

N. Shoshani sakė, kad Izraelio partneriai, įskaitant Jungtines Valstijas, nedalyvavo sekmadienio puolime prieš „Hezbollah“.

„Šį rytą tai buvo Izraelio operacija“, – pabrėžė jis.

Tuo metu ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sekmadienį pažadėjo „padaryti viską“, kad užtikrintų Šiaurės Izraelio gyventojų saugumą po to, kai kariuomenė pradėjo oro smūgius prieš „Hezbollah“ taikinius Pietų Libane.

„Esame pasiryžę padaryti viską, kad apsaugotume savo šalį, saugiai sugrąžintume šiaurinės dalies gyventojus į jų namus ir toliau laikytumėmės paprastos taisyklės: mes skriaudžiame tuos, kurie skriaudžia mus“, – sakoma B. Netanyahu pareiškime, kuriuo pasidalijo jo biuras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas