Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis teigia, kad per smūgį mokyklai Gazoje žuvo mažiausiai 19 palestiniečių kovotojų

Izraelio kariuomenė pranešė, kad per šeštadienį prieš aušrą suduotą smūgį mokyklos kompleksui Gazos mieste, per kurį, pasak palestiniečių gelbėtojų, žuvo 93 žmonės, žuvo mažiausiai 19 palestiniečių kovotojų.
IMAGO/Michael Bihlmayer / IMAGO/Bihlmayerfotografie
IMAGO/Michael Bihlmayer / IMAGO/Bihlmayerfotografie

„Šiuo metu galima patvirtinti, kad“ per smūgį religinei mokyklai „Al Tabi'een“ „buvo likviduota mažiausiai 19 „Hamas“ ir „Islamo džihado“ teroristų“, sakoma kariuomenės pareiškime, kuriame minimas „žvalgybos tyrimas“ ir nurodomos įtariamų kovotojų, kurie, pasak kariuomenės, buvo nukauti, pavardės.

Kariuomenė teigė, kad kovotojai veikė iš „Hamas“ valdymo ir kontrolės centro, esančio komplekse, kad galėtų planuoti išpuolius prieš Izraelį ir jo saugumo pajėgas.

„Smūgis buvo įvykdytas naudojant tris tikslius šaudmenis“, – nurodė kariuomenė ir pridūrė, kad „kompleksui, kuriame buvo įsikūrę teroristai, didelės žalos nepadaryta“.

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra anksti šeštadienį pranešė, kad per Izraelio smūgį vienai Gazos miesto mokyklai žuvusiųjų skaičius išaugo iki 90–100. Vietos gelbėtojai vėliau patikslino, kad žuvo 93 žmonės.

Naujienų agentūra AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti žuvusiųjų skaičiaus.

Tačiau jei jis pasitvirtintų, tai būtų vienas didžiausių skaičių žuvusiųjų per vieną smūgį per jau dešimt mėnesių trunkantį Izraelio ir palestiniečių judėjimo „Hamas“ kovotojų karą.

„Hamas“ vyriausybinės žiniasklaidos šaltiniai teigė, kad mokykloje glaudėsi apie 250 žmonių, maždaug pusė iš jų – moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas