Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Izraelis teigia per smūgį Libane nukovęs „Hezbollah“ raketų padalinio vadovą

Izraelio kariuomenė pranešė, kad sekmadienį Libane per oro smūgį buvo likviduotas „Hezbollah“ raketų padalinio vadovas, žydų valstybei ir Irano remiamai grupuotei beveik kasdien apsikeičiant ugnimi per sieną.
JALAA MAREY / AFP
JALAA MAREY / AFP

„IAF (Izraelio karinių oro pajėgų) lėktuvai smogė transporto priemonei Kunino teritorijai Libane, kurioje buvo Ismailas al Zinas (Ismailas Zinas)", – pranešė kariuomenė. – I. al Zinas buvo svarbus „Hezbollah“ elitinių pajėgų „al Radwan“ prieštankinių raketų padalinio vadas.“

Libano karinis šaltinis anksčiau sekmadienį pranešė, kad per Izraelio smūgį sekmadienį šalies pietuose, kur Izraelis ir Irano remiama „Hezbollah“ grupuotė jau kelis mėnesius beveik kasdien apsikeičia ugnimi per sieną, žuvo vienas žmogus.

Nuo spalio 7 dienos, kai islamistų judėjimas „Hamas“ surengė precedento neturintį pietų Izraelio puolimą ir taip sukėlė karą Gazos Ruože, Irano remiama libaniečių grupuotė „Hezbollah“ beveik kasdien apšaudo žydų valstybės kariuomenę.

„Izraelio dronas nusitaikė į automobilį Kunine ir nužudė automobilyje buvusį žmogų“, – naujienų agentūrai AFP sakė kariuomenės pareigūnas, turėdamas omenyje kaimą, esantį maždaug už 10 km nuo sienos.

Šaltinis, pageidavęs likti nežinomas, nes nėra įgaliotas bendrauti su žiniasklaida, nenurodė, ar tas asmuo buvo civilis, ar kovotojas.

Libano valstybinė žiniasklaida taip pat pranešė, kad dronas pataikė į automobilį.

„Izraelio priešo dronas surengė oro smūgį“, – pranešė Nacionalinė naujienų agentūra ir pridūrė, kad smūgis buvo nukreiptas į automobilį, važiuojantį Kunino kryptimi.

Ji neužsiminė apie aukas.

Kasdieniai susišaudymai per sieną pakurstė baimę, kad tarp „Hezbollah“ ir Izraelio, kuris paskutinį kartą kariavo 2006 metais, kils platesnio masto konfliktas.

Jungtinių Tautų taikos palaikymo pajėgos šeštadienį pranešė, kad per sprogimą Pietų Libane buvo sužeisti trys karo stebėtojai ir vertėjas.

Per Izraelio kariuomenės oro smūgį Libane žuvo „Hezbollah“ raketų padalinio vadovo pavaduotojas, penktadienį pranešė kariuomenė.

Nuo spalio 7 dienos, kai islamistų judėjimas „Hamas“ surengė precedento neturintį pietų Izraelio puolimą ir taip sukėlė karą Gazos Ruože, Irano remiama libaniečių grupuotė „Hezbollah“ beveik kasdien apšaudo žydų valstybės kariuomenę. 

Naujienų agentūros AFP duomenimis, nuo spalio mėnesio, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, per žydų valstybės ir „Hezbollah“ apsikeitimus ugnimi Libane žuvo mažiausiai 347 žmonės, dauguma jų – kovotojai, bet mažiausiai 68 buvo civiliai.

Žydų valstybės kariuomenės teigimu, per šiuos apsikeitimus ugnimi Izraelyje žuvo mažiausiai 10 karių ir aštuoni civiliai.

Dėl karo veiksmų iš pažeidžiamų teritorijų traukiasi gyventojai ir baiminamasi naujo karinio konflikto tarp Izraelio ir „Hezbollah“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas