Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelyje sunkvežimiui įsirėžus į autobusų stotelę žuvo žmogus, dar dešimtys sužeista

Izraelio centre sekmadienį sunkvežimio vairuotojui įsirėžus į autobusų stotelėje buvusią žmonių minią žuvo žmogus ir sužeista daugiau nei dvi dešimtys žmonių, pranešė policija ir medikai. 
Izraelyje sunkvežimis įsirėžė į autobusų stotelę  / SAEEDQAQ / Saeed Qaq/Cover Images
Izraelyje sunkvežimis įsirėžė į autobusų stotelę / SAEEDQAQ / Saeed Qaq/Cover Images
Temos: 2 Izraelis Išpuolis

Policija vis dar nepatikslino, ar incidentas netoli Izraelio žvalgybos agentūros „Mossad“ būstinės ir kitų Izraelio žvalgybos objektų buvo išpuolis, ar nelaimingas atsitikimas.

Per atskirą incidentą Izraelio kariai per „kovos su terorizmu“ operaciją netoli Jeruzalės nukovė peiliu juos puolusį vyrą, teigdami, kad tai buvo teroro išpuolis prieš karius. 

Ramat Hašarone, į šiaurę nuo Izraelio komercinio centro Tel Avivo, sunkvežimiui įsirėžus į autobusų stotelę buvo sužeisti mažiausiai 29 žmonės, iš jų kelių būklė sunki, sakoma „Magen David Adom“ (MDA) skubios pagalbos tarnybos pareiškime. 

Vienas iš sužeistųjų vėliau mirė nuo patirtų sužalojimų, pranešė ligoninė, į kurią jis buvo skubiai nugabentas.

Preliminariais policijos duomenimis, vairuotojas taip pat atsitrenkė į toje pačioje vietoje sustojusį autobusą, iš kurio lipo keleiviai, sakoma policijos pareiškime.

Tačiau pajėgos teigė, kad įvykio vietoje civiliai „nušovė sunkvežimio vairuotoją ir jį neutralizavo“. 

Paramedikas Elioras Yosefas (Elioras Josefas) įvykio vietoj sakė, kad matė aštuonis žmones, „įstrigusius po sunkvežimiu“.

„Keletas kitų nukentėjusiųjų gulėjo arba vaikščiojo netoli sunkvežimio“, – „Magen David Adom“ pranešime cituojamas paramedikas. 

Pareigūnai ir greitosios pagalbos automobiliai skubėjo į įvykio vietą, kur naujienų agentūros AFP žurnalistai matė, kaip policija aptvėrė teritoriją, medikai teikė pagalbą sužeistiesiems, o virš teritorijos pakilo sraigtasparnis.

Palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ pareiškime teigiama, kad „didvyriška taranavimo ataka“ įvykdyta netoli „Mossad“ būstinės „buvo atsakas į sionistinės okupacijos nusikaltimus“ prieš palestiniečius.

Kitur kariuomenė pranešė, kad netoli Jeruzalės esančiame palestiniečių mieste Chizmoje policija nukovė peiliu karius puolusį vyrą.

„Teroristo automobilis lėkė link IDF (kariuomenės) karių, kurie vykdė antiteroristinę veiklą netoli Chizmos“, – sakoma kariuomenės pareiškime, neatskleidžiant užpuoliko tapatybės.

„Išlipęs iš automobilio teroristas bandė įvykdyti išpuolį peiliu. Kariai likvidavo teroristą ir užkirto kelią bandymui įvykdyti teroro išpuolį“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad nė vienas karys nenukentėjo.

Nuo praėjusių metų spalio 7-osios, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, Izraelyje įvykdyti keli palestiniečių kovotojų išpuoliai.

Per tokius išpuolius Izraelyje žuvo mažiausiai 30 žmonių, įskaitant izraeliečių karius, praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi oficialiais šios valstybės duomenimis.

Šiuo metu Izraelis rengia iškilmes, skirtas praėjusių metų spalio 7 dienos „Hamas“ išpuolio, dėl kurio prasidėjo tebesitęsiantys karai Gazos Ruože ir Libane, metinėms pagal hebrajų kalendorių paminėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai